Cele mai citite
 


Cea de-a treia ediţie a Şcolii de Studii Liberale "D.A. Sturdza"
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sute de tineri liberali din ţară şi Republica Moldova, dornici să se documenteze despre administraţia publică locală, s-au reunit, la acest sfârşit de săptămână, la Palatul Sturdza din Miclăuşeni, pentru a lua parte la cea de-a treia ediţie a Şcolii de Studii Liberale "D.A. Sturdza".
La evenimentul organizat de Tineretul Naţional Liberal din Iaşi au fost prezenţi preşedintele PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, colegii săi parlamentari Alina Gorghiu, Cristian Adomniţei, Varujan Vosganian, preşedintele TNL, Florin Alexe, precum şi prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
"Este foarte important să realizăm că nu suntem veşnici pe pământ şi că în urma noastră trebuie să lăsăm două lucruri: lucruri care rămân, adică ceea ce lăsăm din punct de vedere al construcţiilor legilor şi întreaga noastră activitate, iar, pe de altă parte, în urma noastră trebuie să lăsăm oameni bine pregătiţi care să facă lucruri mai bine decât le facem noi. Clasa politică de azi poate nu a avut şansa de a fi educată aşa cum ar trebui pentru a putea conduce bine România. Mă refer la guvernarea care este începând din 2008. Noi vrem să nu facem această greşeală şi să încercăm să pregătim tineri pentru ca în momentul în care aceştia vor ajunge să ia decizii să o facă în cunoştinţă de cauză", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, liderul PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu.
Senatorul PNL de Iaşi Varujan Vosganian a apreciat că modernizarea şi reformarea clasei politice stă, în primul rând, în procesul de profesionalizare a liberalilor, un rol important revenind tinerilor.
El a susţinut că PNL este partidul care a avut cea mai mare deschidere către tânăra generaţie, evocând în acest sens perioada guvernării din timpul Alianţei D.A..
"Transformarea politicianului cu care ne-am obişnuit în decident înseamnă în acelaşi timp a convinge opinia publică că noi nu vedem politica ca un tertip prin care inculţii o iau înaintea culţilor, incompetenţii înaintea competenţilor şi şmecherii înaintea celor omeneşti. Din acest motiv, PNL a trecut la un proces de profesionalizare, un rol important revenind organizaţiilor de tineret", a declarat Varujan Vosganian. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Astărăstoae: Pentru mine acţiunile DNA la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi sunt suspecte Preşedintele Colegiului Medicilor din România, prof.univ. dr. Vasile Astărăstoae, a susţinut joi că are îndoieli privind corectitudinea cu care procurorii DNA au acţionat în timpul descinderilor făcute în cursul dimineţii la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iaşi, vizat fiind managerul unităţii...
Vasile Astărăstoae: Suntem pe ultimul loc în UE la numărul de medici la mia de locuitori (interviu) Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES pe 22 septembrie, despre finanţarea sistemului de sănătate, despre numirile la conducerea spitalelor, dar şi despre migraţia medicilor peste hotare.
Tulcea: Vasile Astărăstoae susţine că 'se va face ordine' în CMR Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoae, s-a declarat vineri, la Tulcea, nemulţumit din cauza membrilor CMR care au intrat în politică, dar nu îşi sprijină faptic colegii.
Vasile Astărăstoae a contestat decizia magistraţilor de la Judecătoria Iaşi Profesorul Vasile Astărăstoae, fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, şi fost rector al Universităţii de Medicină 'Gr T Popa' din Iaşi, a înaintat, marţi, recurs faţă de decizia dată la sfârşitul săptămânii trecute de magistraţii Judecătoriei Iaşi , privind condamnarea sa la un an de...
Iaşi: Festivităţi de deschidere a anului universitar la Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' Studenţi, părinţi, cadre universitare, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, precum şi ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, participă duminică după-amiază în Piaţa Naţiunii din Iaşi la festivităţile organizate de Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Gr.T. Popa' cu prilejul deschiderii anului...
Vasile Astărăstoae: Am îndoieli că va exista voinţă politică privind modificarea radicală a sistemului de sănătate Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Vasile Astărăstoae, a afirmat, joi, în cadrul unei dezbateri, că are mari îndoieli că va exista voinţă politică şi susţinere pentru modificarea "radicală" a filozofiei noii legi a sănătăţii.