Cele mai citite
 


Încă două cazuri de gripă
joi, 2 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 2 iul /Agerpres/ - Centrul Naţional de Boli Transmisibile a raportat Ministerului Sănătăţii încă două cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul gripal A/H1N1.

Într-un caz este vorba de o fetiţă de 12 ani din Iaşi, care a sosit din Marea Britanie în data de 30 iunie 2009. Cazul nu are legătură cu Centrul de plasament ieşean unde au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu noul virus gripal.

În prezent, fetiţa este internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi primeşte tratament cu medicamente antivirale. Pacienta are o formă moderată a bolii.

Al doilea caz este cel al unui bărbat de 29 ani, care s-a întors tot din Marea Britanie, în data de 28 iunie 2009 şi care s-a prezentat miercuri la Institutul Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş. Deoarece pacientul prezintă o formă uşoară a bolii, medicii au hotărât că bărbatul poate urma tratamentul antiviral izolat la domiciliu, fără a fi internat.

Până în prezent, Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare Cantacuzino - Centrul pentru Gripă a izolat 38 de cazuri pe teritoriul României. AGERPRES/ (AS)

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
OMS ia în calcul închiderea şcolilor pentru a combate epidemia de gripă porcină Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Închiderea şcolilor se numără printre măsurile ce ar putea fi întreprinse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de gripă porcină, care a ucis deja 700 de persoane în întreaga lume, a declarat marţi un purtător de cuvânt al OMS, citat de France Presse.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
MSP poate aloca fonduri Institutului "Cantacuzino" şi în caz de pandemii Bucureşti, 3 iul /Agerpres/- În caz de calamităţi, dezastre, epidemii şi pandemii Ministerul Sănătăţii (MSP) poate aloca Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino'' fonduri în vederea stabilirii diagnosticului etiologic, precum şi pentru producerea...
Pacienţii englezi au fost externaţi Iaşi, 3 iul /Agerpres/ - Cei opt elevi voluntari din Marea Britanie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase după ce s-a constatat că au virusul gripei noi A/H1N1, au fost externaţi vineri, după cum a arătat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile