Cele mai citite
 


Maramureş: Turistul rănit în Munţii Gutâiului a decedat
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Turistul blocat în urma unui accident în Munţii Gutâiului la Cascada Strungii a fost găsit fără viaţă.
Potrivit echipei de intervenţii SMURD a ISU Maramureş, ajunsă cu mare dificultate la locul accidentului, turistul nu a mai putut fi salvat din cauza rănilor grave suferite la ambele picioare.
Conform aceleiaşi surse, ceilalţi patru turişti din grup au povestit că bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a fost lovit de un bloc de gheaţă, dislocat cel mai probabil din cauza încălzirii vremii, care în cădere de pe cascadă a ricoşat, antrenând la vale un bolovan.
Patru turişti au reuşit să se ferească iar un altul a fost lovit peste picioare, care i-au fost strivite de gheaţă şi pietre.
Echipajul SMURD şi jandarmii montani au făcut mai bine de patru ore până la locul accidentului, deoarece accesul la Cascada Strungii este accesibil doar pe poteci muntoase. AGERPRES /(AS-Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Oraşul Cavnic din Munţii Gutâi va avea propriul centru SMURD Primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că ISU Maramureş a decis să deschidă un centru de urgenţă SMURD în localitatea situată la poalele Munţilor Gutâi.
Maramureş: SMURD a împlinit trei ani de activitate în judeţ ISU Maramureş a marcat, marţi, trei ani de la înfiinţarea Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare Maramureş, în această perioadă personalul serviciului fiind permanent la datorie, 24 de ore din 24 şi intervenind cu profesionalism şi promptitudine pentru salvarea celor aflaţi la nevoie...
Maramureş: UPU-SMURD din cadrul SJU Baia Mare, dotat cu o autospecială destinată medicului de urgenţă Baia Mare, 15 mar /Agerpres/- Fundaţia pentru SMURD a donat, marţi, Spitalului Judeţean Baia Mare o autospecială pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe SMURD (UPU SMURD), precizează un comunicat de presă al SJU, remis AGERPRES.
Maramureş: A fost inaugurat primul dispecerat integrat de urgenţă naţional ISU - SMURD - Ambulanţă Primul dispecerat integrat din ţară având în componenţă ISU - SMURD - Serviciul Judeţean de Ambulanţă a fost inaugurat, vineri, în judeţul Maramureş.
Maramureş: Accident cu cinci victime pe DE 58 Baia Mare - Satu Mare Un grav accident de circulaţie s-a produs, vineri după-amiază, pe DE 58 Baia Mare - Satu Mare, în localitatea Cicârlău, o persoană fiind decedată, iar alte patru spitalizate.
Maramureş: Maşinile SMURD vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă Autovehiculele de intervenţie SMURD din cadrul ISU Maramureş vor beneficia de asistenţă tehnică permanentă pentru a asigura intevenţia medicală de urgenţă.