Cele mai citite
 


Tulcea: Cereri de urnă mobilă 'suspecte' pentru alegerile din Horia
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de votare din localitatea Horia a înregistrat până duminică la prânz 19 cereri pentru urna mobilă, unele dintre ele fiind considerate suspecte de preşedinta secţiei, Lenuţa Sarandi.
'Sunt unele cereri scrise de mână, altele sunt tipizate, toate sunt însoţite de acte doveditoare semnate de medici, dar în unele cazuri cei care au depus cererea ne-au spus şi până la ce oră să venim, pentru că în caz contrar nu vor fi găsiţi acasă', a declarat pentru AGERPRES preşedinta secţiei de votare din Horia.
Ea a spus că printre diagnosticele persoanelor netransportabile care au solicitat urna mobilă se află glaucom, hipertensiune, demenţă şi anxietate.
Potrivit sursei, situaţia a fost prezentată Biroului Electoral de Circumscripţie (BEC) nr. 24, membrii acestuia verificând solicitările înregistrate.
'Toate cererile primite sunt însoţite de acte doveditoare emise de medici, motiv pentru care ele nu pot fi refuzate. În plus, noi nu suntem medici pentru a putea contesta aceste cereri', a afirmat reprezentantul PNL din cadrul BEC 24, Constantin Străinu.
Conform prevederilor legale în vigoare, urna mobilă va fi însoţită de doi membri ai BEC şi de jandarmi.
Duminică, 3 aprilie, 1.238 de persoane din comuna Horia înscrise pe listele electorale permanente sunt aşteptate la cele trei secţii de votare să îşi aleagă primarul, până la ora 10,00, conform Prefecturii judeţului Tulcea, 11% din alegători exprimându-şi opţiunea electorală.
Potrivit BEC nr. 24, nu au fost înregistrate deocamdată sesizări din partea partidelor politice.
Pentru Primăria Horia candidează: Petrică Golea - preşedinte al organizaţiei comunale PDL Horia din 2010, de profesie inginer silvic; consilierul local PRM Marcel Ene, pensionar; Constanţa Ion - preşedintele organizaţiei comunale a PSD, de profesie contabil, şi reprezentantul PNL, Gabriel Brănişteanu, jurist.
Funcţia de primar al comunei Horia a rămas vacantă după ce reprezentantul liberalilor Horia Duţoiu a fost condamnat prin sentinţă definitivă şi irevocabilă în urma unor divergenţe cu o societate comercială care a concesionat dreptul de exploatare a resurselor acvatice din lacul Horia.
Secţiile de votare vor fi deschise până la 21,00. Dacă primarul nu va fi ales din primul tur de scrutin, al doilea tur va avea loc în 10 aprilie. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Fără sesizări la adresa medicilor de familie Nicio persoană nu a sesizat în primele zile ale acestei luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) din Tulcea din cauză că nu a primit de la medicii de familie din judeţ reţete compensate sau gratuite ori bilete de trimitere sau concedii medicale.
Demenţa va deveni o boală de 1.000 de miliarde de dolari în 2018 Costurile economice şi sociale ale demenţei vor creşte de la 818 miliarde de dolari pe an în prezent la 1.000 de miliarde de dolari peste trei ani şi această boală va reprezenta o provocare serioasă pentru guvernele lumii, arată un nou raport publicat marţi, transmite CNBC.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
Dementa: intre criza demografica si cea economica reprezinta tema prin care Societatea Romana Alzheimer isi propune, prin Conferinta Nationala Alzheimer 2013 (27 februarie - 2 martie 2013, Institutul National de Statistica, Bucuresti), sa puna pe primul plan noutatile in domeniu si posibilitatea de a gasi solutii pentru diagnosticarea precoce...
Caraş-Severin: Bolnavii cu demenţă mixtă sau Alzheimer nu pot fi internaţi la azil din lipsă de personal Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reşiţa nu poate primi, la ora actuală, persoane diagnosticate cu demenţă mixtă sau Alzheimer, din cauza faptului că nu dispune de personal calificat.
Cazurile de demenţă s-ar putea tripla până în 2050, avertizează OMS Cazurile de demenţă, un sindrom cauzat de regulă de maladia Alzheimer, ar urma să se dubleze până în 2030 şi să se tripleze până în 2050, putând atinge nu mai puţin de 115,4 milioane de persoane în întreaga lume, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ într-un raport publicat miercuri, preluat...