Cele mai citite
 


Valeriu Tabără: Nu se poate face performanţă fără a avea rezultate în cercetare
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Agriculturii a demarat planul sectorial de cercetare, deoarece se doreşte ca, odată cu ceea ce înseamnă progres în agricultura românească, să se poată avea la bază elementele de cercetare, a declarat duminică ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, prezent la Târgul Mare de Primăvară de la Răcăşdia.
'Nu se poate face performanţă fără a avea rezultate performante în cercetare şi, aici, mă gândesc la soiuri, la rase de animale, la tehnologii şi chiar argumente pentru ceea ce înseamnă noul în agricultura mondială. Ceea ce mai avem din zestrea genetică se datorează unor extrem de mari iubitori de valori ai agriculturii şi cercetării în agricultură', a afirmat Valeriu Tabără.
Ministrul Agriculturii speră ca în anul 2011, o dată cu finalizarea legii cercetării, care a trenat până acum, să poată păstra acest patrimoniu al cercetării, să găsească sursele financiare şi, mai ales, să se poată forma grupe de cercetători tineri, care să realizeze acest progres.
'Nimeni nu poate lua decizii de a cultiva sau necultiva, fără să ai la bază o documentare ştiinţifică. Importăm şi mâncăm soia modificată genetic, dar nu avem voie să o cultivăm. E normal?', se întreabă Valeriu Tabără.
În ceea ce priveşte exportul, ministrul Valeriu Tabără a spus că până în momentul de faţă, a fost o închistare în piaţa locală, însă, o dată cu favorizarea exportului, s-a reuşit o creştere de 40,7 la sută a cantităţii de export şi de doar 2 la sută cea de import, ceea ce înseamnă o întărire a fermierilor şi a prezenţei lor pe piaţa externă.
'Orice ţară care se respectă şi îşi respectă agricultura trebuie să fie prezentă pe piaţa internaţională. Eu voi fi tot timpul un susţinător şi un apărător a celor care produc, nu a celor care speculează, faţă de care voi fi un adversar dur', a spus Tabără. AGERPRES - FOTO PE FLUX/ (A - Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Irimescu: Agricultură performantă fără ştiinţă nu se mai poate;este esenţial să dezvoltăm un sistem educaţional pentru agricultori Agricultură performantă fără ştiinţă nu se mai poate şi este esenţial să reuşim să dezvoltăm un sistem educaţional cât mai bun pentru agricultorii noştri, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la Forumul Administraţiei Publice Locale.
Cercetători americani au reuşit să inducă amintiri false unor şoareci Cercetători americani au reuşit pentru prima oară să manipuleze memoria unor şoareci. Pornind de la două evenimente independente trăite de animale, ei au creat o amintire falsă cu ajutorul optogeneticii, relatează lefigaro.fr.
Prof.univ.dr. Ersilia Alexa de la USAMVB a produs primele dulciuri pentru diabetici, marcă timişoreană (interviu) Un grup de cercetători ai Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului (USAMVB) din Timişoara, condus de prof. univ. dr. Ersilia Alexa, a produs zece alimente speciale destinate celor care au intoleranţă la gluten sau pentru diabetici: cozonaci, cel mai interesant fiind cel gătit...
România ar putea deveni un reper pentru producţia de soia nemodificată genetic Proiectul 'Danube Soya' pentru producţie de soia nemodificată genetic în bazinul Dunării, reprezintă o oportunitate unică pentru fermierii din România, care ar putea furniza pe an cel puţin 600.000 tone de şrot furajer, afirmă preşedintele organizaţiei ecologiste Agent Green, Gabriel Păun, într-un comunicat...
TOP ŞTIINŢÃ Principalele noutăţi din domeniu anunţate în luna februarie Cunoaşterea ştiinţifică este diversificată continuu. Zi de zi pe fluxurile de ştiri ajung informaţii cu privire la noi descoperiri din diferite domenii, fie că este vorba despre Univers şi spaţiul cosmic, despre Pământ şi biosferă, despre istorie şi arheologie, despre mediu etc. Prezentăm o selecţie...
Cercetători americani au experimentat cu succes pe cobai primul vaccin anti-heroină Un vaccin care combate dependenţa de heroină este o ştire de senzaţie publicată în revista Academiei de Ştiinţe din SUA. Realizat de cercetători coordonaţi de Institutul de cercetare Scripps din California, vaccinul acţionează interceptând substanţele psihoactive din sânge şi împiedicând afluxul lor...