Cele mai citite
 


Venezuela: Virusul gripal H1N1 a făcut 8 victime de la începutul anului 2011
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Virusul gripal H1N1 a ucis opt persoane în Venezuela de la începutul acestui an, din cele 712 persoane infectate, a anunţat sâmbătă ministrul venezuelean al sănătăţii, Eugenia Sader, transmite AFP.
"Am identificat 712 cazuri de infecţie cu virusul H1N1", a declarat ea, adăugând că opt cazuri au fost fatale.

Cei opt pacienţi care au murit sufereau şi de patologii cronice, cum ar fi hipertensiunea sau alte maladii cardiace, a mai precizat ea.

Un focar al virusului H1N1 a fost depistat de autorităţi în luna martie în regiunea Merida (nord) şi au fost luate măsuri pentru limitarea răspândirii printr-o campanie de vaccinare în rândul populaţiei.

La Caracas, unde a fost depistat un al doilea focar de infecţie, au fost identificate 174 de cazuri ceea ce corespunde unui raport de 8 persoane contaminate din 100.000.AGERPRES/(Codruţ Bălu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Campanie de vaccinare la Mironu, unde evoluzează un focar de oreion Copiii din satul sucevean Mironu, în comuna Valea Moldovei, sunt vaccinaţi împotriva oreionului, după ce de la începutul anului în localitate au fost înregistrate peste 60 de cazuri de îmbolnăviri, unele necesitând internare din cauza complicaţiilor apărute.
Nici indienii Yanomami n-au scăpat de gripa nouă Gripa A/H1N1 s-a propagat şi printre indienii Yanomami, o populaţie redusă ca număr ce trăieşte practic izolat la frontiera dintre Venezuela şi Brazilia, a anunţat miercuri guvernul de la Caracas, care a trimis pe teren o echipă a Ministerului Sănătâţii venezuelean, transmite AFP.
Gripa A /H1N1/: campanie de vaccinare în Iran cu vaccinuri din Franţa Iranul va lansa în următoarele zile o campanie de vaccinare împotriva gripei A/H1N1/ cu vaccinuri achiziţionate în special din Franţa, informează AFP.
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...
Gripa nouă: primul caz mortal în Slovenia; Serbia prelungeşte vacanţa şcolară Autorităţile sanitare din Slovenia au anunţat marţi primul deces al unui pacient care a contractat virusul gripal A(H1N1), transmite AFP.
Dâmboviţa: Autorităţile vor demara o campanie de vaccinare antirabică în zona Pietroşiţa-Buciumeni Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa va demara o campanie de vaccinare antirabică în zona localităţilor Pietroşiţa şi Buciumeni, acolo unde un urs, care ulterior s-a stabilit că avea rabie, a atacat trei persoane.