Cele mai citite
 


Componenta de medicină preventivă trece de la Academia Română la MApN
joi, 2 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 2 iul /Agerpres/ - Guvernul a aprobat, printr-o ordonanţă de urgenţă, trecerea componentei de medicină preventivă de la Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă, aflat în subordinea Academiei Române, în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit acestui act normativ, asistenţa medicală şi protecţia sanitară pentru demnitarii români şi străini, precum şi activităţile de control în domeniul sănătăţii publice se realizează de structurile specializate din Ministerul Apărării Naţionale, în colaborare cu structura de specialitate a Ministerului Sănătăţii.

Prin urmare, imobilul în care îşi desfăşoară activitatea componenta de medicină preventivă, dar şi mijloacele fixe, obiectele de inventar, materialele, aparatura şi tehnica medicală aflate în dotarea acesteia, ambulanţele destinate asigurării asistenţei medicale de specialitate a demnitarilor se transmit de la Academia Română la MAp.

De asemenea, sumele prevăzute în bugetul Academiei Române pentru 2009 alocate componentei de medicină preventivă se transferă cu aceeaşi destinaţie la minister.

De la bugetul de stat, prin bugetul ministerului, se asigură fonduri, printre altele, pentru activitatea de medicină preventivă, pentru asigurarea asistenţei medicale de urgenţă pentru demnitarii români şi membrii delegaţiilor din care aceştia fac parte în ţară şi în străinătate, pentru demnitarii străini şi membrii delegaţiilor din care aceştia fac parte aflaţi în vizită oficială pe teritoriul României, dar şi pentru controale medicale obligatorii ale demnitarilor români, se mai prevede în OUG.

Asistenţa medicală a demnitarilor este organizată şi coordonată de Serviciul de Protecţie şi Pază pentru demnitarii din competenţă şi este asigurată de Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central ''Carol Davila'' şi de spitalele aflate în subordinea MS.

Guvernul consideră că neadoptarea acestui act normativ în regim de urgenţă ''ar putea avea consecinţe negative asupra asigurării în deplină siguranţă a asistenţei medicale şi protecţiei sanitare pentru demnitarii români şi străini''. AGERPRES/(Georgiana Tănăsescu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cameră: CMDTAMP rămâne în subordinea Academiei Române Deputaţii au respins, marţi, OUG 89/2009 pentru trecerea componenţei de medicină preventivă din cadrul Centrului Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu şi Medicină Preventivă (CMDTAMP) aflat în subordinea Academiei Române în subordinea Ministerului Apărării Naţionale.
Dr. Cătălin Costovici: Cancerul mamar reprezintă cea mai frecventă formă de cancer întâlnită la femei Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer şi Liga Română de Cancer au lansat joi campania de informare privind cancerul de sân "Nu am făcut destul".
CORNEL ILIE, IOAN GYURI PASCU ȘI ANDI VASLUIANU TE ÎNDEAMNĂ SĂ MERGI LA CONTROL! Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer și Liga Româna de Cancer continuă pentru al doilea an consecutiv campania de informare despre cancerul de sân “Nu am făcut destul”
Policlinica Institutului "Parhon" a fost redeschisă luni; modernizarea a costat 1,7 milioane de lei Policlinica de la sediul Institutului Naţional de Endocrinologie 'C.I. Parhon' a fost redeschisă luni, în urma finalizării lucrărilor de consolidare, modernizare, recompartimentare, mansardare şi reconfigurare ale spaţiilor acestui corp de clădire.
Policlinica spitalului municipal şi un liceu din Hunedoara vor fi reabilitate cu fonduri europene Policlinica Spitalului municipal "Alexandru Simionescu" şi Colegiul Economic "Emanuil Gojdu", ambele din municipiul Hunedoara, vor fi reabilitate în baza a două proiecte în valoare totală de 3,32 milioane de euro, din care 2,12 milioane de euro reprezintă finanţare nerambursabilă din fonduri europene...
Bihor: Medicina preventivă, în simpozion ştiinţific organizat de DSP, Facultatea de Medicină şi Colegiul Medicilor Aproape 200 de medici de familie, din reţeaua şcolară şi alţi specialişti bihoreni cu atribuţii în prevenţia medicală participă, miercuri, la Simpozionul ştiinţific "Împreună pentru Sănătate", organizat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor, în colaborare cu Facultatea de Medicină (FMF) Oradea...