Cele mai citite
 


Capsula endoscopică evaluarea şi tratamentul bolii inflamatorii a intestinului
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Video
 

Clinicile Medcenter din Bucureşti oferă un nou instrument modern de diagnostic, folosit în explorarea intestinului subţire - capsula endoscopică -un instrument ce prezintă avantajul de a fi mult mai uşor de utilizat şi de suportat de către pacient, în comparaţie cu metodele tradiţionale atât de incomode.

În ultimile 5 decenii, s-au înregistrat succese importante în diagnosticul de acurateţe şi în îngrijirea bolnavilor în diverse ramuri ale medicinii, printre care şi gastroenterologia - de la gastroscopul rigid al lui Schindler, de exemplu, s-a ajuns astăzi la capsula endoscopică.

Capsula endoscopică (wireless capsule endoscopy - WCE) este o unealtă de diagnostic pentru evaluarea bolnavilor cu boli ale intestinului subţire şi în diagnosticul hemoragiilor gastrointestinale obscure.

Capsula endoscopică este superioară altor metode endoscopice ca enteroscopia, tomografia computerizată sau rezonanţa magnetică enteroclysis.
Intestinul subţire a fost mulţi ani considerat un organ neexplorabil, fiind dificil de evaluat în întregime prin astfel de tehnici endoscopice tradiţionale.Un numar mare de bolnavi cu boala Crohn a intestinului subţire sunt diagnosticaţi cu ajutorul capsulei endoscopice. În trecut, această boală era diagnosticată cu examen radiologic dar tehnica nu era suficient de eficientă deoarece leziunile precoce erau nedetectate. De mare utilitate s-a dovedit şi în diagnosticul colitei nedeterminate, colitei ulceroase şi în extinderea bolii.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Capsula endoscopică – evaluarea şi tratamentul bolii inflamatorii a intestinului Capsula endoscopică (wireless capsule endoscopy - WCE) este o unealtă de diagnostic pentru evaluarea bolnavilor cu boli ale intestinului subţire şi în diagnosticul hemoragiilor gastrointestinale obscure.
Spitalul Colentina va beneficia de un sistem de investigare cu capsulă endoscopică Pacienţii Spitalului Clinic Colentina vor beneficia de o tehnică modernă în domeniul endoscopiei prin folosirea unor capsule endoscopice pentru diagnosticarea anumitor afecţiuni ale tubului digestiv, a declarat doctorul Bogdan Mastalier, şeful Clinicii de chirurgie.
Japonia: Capsulă endoscopică autopropulsată pentru observarea stomacului şi a colonului O echipă de oameni de ştiinţă niponi a anunţat marţi realizarea unei capsule endoscopice cu autopropulsie ce poate fi controlată de la distanţă şi poate "naviga" prin stomac sau colon, transmite AFP.
Investigații medicale - Imagistică prin Rezonanță Magnetică sau Tomografie Computerizată? Diagnosticarea sau confirmarea unor afecțiuni presupune în anumite situații realizarea unor investigații suplimentare analizelor de sânge, ecografiilor sau radiografiilor, precum Tomografia Computerizată (CT) sau Rezonanţa Magnetică (RM).
Cluj: Aparatură medicală modernă donată Spitalului de Urgenţă pentru Copii de către Asociaţia Little People Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca beneficiază, începând de luni, de mai multe aparate medicale de ultimă generaţie pentru tratamentul micilor pacienţi, precum şi de mobilier nou pentru un grup de saloane, în urma unei donaţii făcute de Asociaţia Little People România.
Cluj: Intervenţie endoscopică în premieră pentru Europa de Sud-Est O intervenţie endoscopică în premieră pentru România şi pentru Europa de Sud-Est a fost realizată la Institutul de Gastroenterologie şi Hepatologie 'Prof. Dr. O. Fodor' Cluj-Napoca, unui copil de patru ani şi jumătate care nu se mai putea alimenta din cauza unei afecţiuni motorii esofagiene.