Cele mai citite
 


Circa 2.000 de nou-născuţi mor zilnic la nivel mondial
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Fiecare a treia naştere în lume nu beneficiază de asistenţă calificată, ceea ce duce la creşterea mortalităţii infantile şi la numeroase complicaţii la mame, relevă un recent raport al unor experţi ai organizaţiei britanice Save the Children, potrivit BBC Online.

Circa 1000 de femei îşi pierd viaţa zilnic în lume din cauza complicaţiilor intervenite în sarcină, precum şi 2.000 de nou-născuţi, relevă datele organizaţiei menţionate.

Conform Save the Children, în prezent există la nivel global un deficit de aproximativ 350.000 de moaşe calificate. În cazul unui număr suficient de cadre medicale, rata mortalităţii infantile ar putea fi redusă cu un milion de nou-născuţi pe an, estimează experţii britanici.

Lipsa acută de moaşe calificate se simte acut în special în ţările în curs de dezvoltare. În Etiopia, de exemplu, 94% din naşteri nu beneficiază de asistenţă calificată. În Rwanda, unde numărul copiilor se apropie 400.000, există doar 46 de moaşe.

Însă cea mai ridicată rată a mortalităţii infantile se înregistrează în Afganistan, unde dintr-o mie de nou-născuţi, 52 mor la naştere sau câteva ore mai târziu, iar 20% dintre copii nu ajung vârsta de cinci ani. Fiecare a 11-a femeie afgană moare din cauza unor complicaţii intervenite în timpul sarcinii sau la naştere, mai notează BBC.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Complicaţiile legate de sarcină, naştere şi post-partum ucid zilnic circa 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi Aproximativ 800 de femei şi 7.700 de nou-născuţi mor zilnic în urma unor complicaţii legate de sarcină, naştere şi post-partum, a semnalat lui Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.
Sarcina dupa varsta de 40 de ani Conform statisticilor multe femei intarzie din ce in ce mai mult sa devina mame, fie din cauza carierei, pentru ca nu gasesc partenerul potrivit sau vor sa creeze un context cat mai potrivit inainte nasterii unui copil, ajungand astfel sa devina mame chiar si la 40 de ani.
Bebeluşi obezi încă înainte de naştere Obezitatea infantilă începe încă înainte de naştere: mame supraponderale nasc bebeluşi prea graşi, afirmă oamenii de ştiinţă britanici, care au analizat nivelurile de grăsime la nou-născuţi, relatează 7sur7.be.
ANNA: Moaşele moderne sunt profesionişti care acordă asistenţă medicală holistică Moaşele moderne sunt profesionişti care acordă asistenţă medicală holistică, atât pentru femeile însărcinate, cât şi pentru nou-născuţi, se arată într-un comunicat remis AGERPRES de Asociaţia pentru Naştere Naturală şi Alăptare (ANNA).
Ginecologii italieni trăiesc cu coşmarul denunţului Niciodată ca astăzi meseria de ginecolog nu a fost mai dificilă în Italia. Şase mari ginecologi italieni au trimis o scrisoare mass-media vineri, 24 septembrie, pentru a exprima descurajarea ginecologiei italiene confruntată cu sarcinile de înalt risc, informează Corriere della Sera de joi.
Sănătatea şi nutriţia copilului România este în continuare statul european cu cea mai mare rata a mortalităţii infantile, în decembrie 2010 înregistrându-se 13 decese 0-1 an la o mie de nou-născuţi, iar în ianuarie 2011 de 12,2 la mie.