Cele mai citite
 


Asocierea dintre cafea şi sandviş, devastatoare pentru sănătate
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul, Ce mancam?, Mancam sanatos
 

Sunt multe persoane care preferă să îşi înceapă ziua cu un sandviş şi o cafea fierbinte, dar cercetători de la Universitatea Guelph Humber din Toronto (Canada) susţin că această combinaţie este extrem de periculoasă pentru sănătate, relatează în ultimul său număr The Globe and Mail.

Astfel, consumul de cafea după un aliment gras, precum şunca sau ouăle prăjite, sau un sandviş tip fast-food poate ridica nivelul zahărului din sânge chiar şi în cazul unei persoane perfect sănătoase la parametrii unui bolnav de diabet, au constatat ei în urma unor experimente.

Despre faptul că alimentele grase provoacă salturi la nivelul zahărului din sânge se ştia deja. Cafeaua în asociere cu acest tip de produse dublează efectul negativ, susţin cercetătorii canadieni, explicând că grăsimile saturate obstrucţionează diminuarea procentului de zahăr în sânge. Cafeaua chiar şi băută la câteva ore după ingestia unor alimente grase este nocivă pentru că efectul acestora este unul de lungă durată în organism, mai avertizează ei.AGERPRES/(Lilia Traci)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cafeaua este inofensivă pentru sănătate (cercetători) Cafeaua, ale cărei efecte au fost mult timp subiectul unor controverse, este, în general, inofensivă pentru sănătate şi poate chiar proteja împotriva unor boli cardiovasculare, dar şi împotriva unor maladii precum Alzheimer, Parkinson sau a diabetului zaharat - chiar dacă este decofeinizată, relatează...
Consumul de cafea poate scădea până la jumătate riscul de cancer colorectal (studiu) Consumul de cafea, indiferent care este modul ei de preparare, poate reduce riscul de cancer colorectal, susţine un studiu realizat de cercetători de la Universitatea Carolina de Sud (SUA, preluat luni de directmatin.fr.
Cafeaua este benefică pentru moral (studiu) Cafeina îşi confirmă rolul protector împotriva depresiei, fie că este consumată în cafea, fie din alte surse. Pentru a evalua acest efect, o echipă de cercetători chinezi de la Universitatea din Qingdao a trecut în revistă cele mai "serioase" studii realizate pe această temă între 1980 şi 2015, cu date...
Cafeaua încetineşte dezvoltarea cerebrală (studiu) Consumul de cafea nu face bine creierului în dezvoltare, cum ar fi în adolescenţă. Consumul de cafeină la copii şi adolescenţi a crescut cu 70% în ultimii 30 de ani, îndeosebi datorită băuturilor energizante, relatează 20minutes.ch.
Cafeaua reduce riscul de sinucidere (studiu) Cercetători de la Universitatea Harvard (Boston) au stabilit o asociaţie cel puţin surprinzătoare: două-trei ceşti de cafea pe zi ar reduce riscul de sinucidere, scrie passionsante.be.
Cafeaua te face mai influenţabil O echipă de cercetători de la Universitatea Queensland din Australia a ajuns la concluzia că un individ băutor de cafea este mai uşor de influenţat decât unul care nu consumă această băutură, relatează marţi agenţia de presă Reuters.