Cele mai citite
 


Caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1, la Iaşi
joi, 2 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 2 iul /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat la Iaşi de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, ridicând la 36 numărul cazurilor în România.

Este vorba despre un copil din Centrul de Plasament pentru copiii cu deficienţe psihice şi motorii din Iaşi. El se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase, unde primeşte medicaţie antivirală. Starea sa de sănătate este bună.

Autorităţile sanitare continuă supravegherea epidemiologică a contacţilor din centrul de plasament.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", a declarat, pentru AGERPRES, că, potrivit Centrului european de control al bolilor, în lume s-au înregistrat până acum 69.177 de cazuri cu virusul AH1N1, numai într-o singură zi, pe 1 iulie, apărând 1.114 cazuri. Până în prezent au fost înregistrate 328 de decese în lume din această cauză.

Streinu Cercel a spus că din ce în ce mai multe ţări sunt afectate, într-o măsură mai mare sau mai mică, de această gripă provocată de virusul AH1N1, cele mai multe cazuri înregistrându-se în Marea Britanie - 6.558, cu 601 cazuri în ultimele 24 de ore -, unde s-au raportat şi trei decese. În Spania au fost 724 de cazuri şi un deces, în Germania - 424 de cazuri, 12 fiind raportate în ultimele 24 de ore.

Managerul Institutului "Matei Balş" face apel la populaţie ca atunci când cineva se întoarce din zonele afectate şi în decurs de şapte zile face febră, are tuse seacă, secreţii nazale apoase şi prezintă dureri, să se prezinte imediat la Departamentul de boli infecţioase.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei măsurile pe care trebuie să le ia în cazul în care a intrat în contact cu o persoană care vine din zonele afectate: "Evitaţi contactele cu persoanele bolnave. Când tuşiţi sau strănutaţi, acoperiţi-vă gura şi nasul cu o batistă. Astfel, reduceţi riscul ca cei din jurul dumneavoastră să se îmbolnăvească. După utilizare, aruncaţi batista la gunoi. Spălaţi-vă mâinile des, cu apă şi săpun, în special după ce tuşiţi sau strănutaţi. Dacă sunteţi bolnav, păstraţi distanţa faţă de celelalte persoane pentru a evita să le contagiaţi. Evitaţi aglomeraţiile şi mulţimile. Evitaţi să mergeţi la serviciu sau la şcoală şi, în general, să ieşiţi din casă pentru diferite motive. Astfel se va reduce riscul de a contamina alte persoane". AGERPRES/(Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
OMS ia în calcul închiderea şcolilor pentru a combate epidemia de gripă porcină Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Închiderea şcolilor se numără printre măsurile ce ar putea fi întreprinse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de gripă porcină, care a ucis deja 700 de persoane în întreaga lume, a declarat marţi un purtător de cuvânt al OMS, citat de France Presse.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
MSP poate aloca fonduri Institutului "Cantacuzino" şi în caz de pandemii Bucureşti, 3 iul /Agerpres/- În caz de calamităţi, dezastre, epidemii şi pandemii Ministerul Sănătăţii (MSP) poate aloca Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino'' fonduri în vederea stabilirii diagnosticului etiologic, precum şi pentru producerea...
Pacienţii englezi au fost externaţi Iaşi, 3 iul /Agerpres/ - Cei opt elevi voluntari din Marea Britanie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase după ce s-a constatat că au virusul gripei noi A/H1N1, au fost externaţi vineri, după cum a arătat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile