Cele mai citite
 


Botoşani: Trei spitale desfiinţate şi peste 150 de persoane în căutarea unui loc de muncă
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 150 de medici, asistenţi medicali, infirmiere şi personal auxiliar care au rămas fără locuri de muncă în urma desfiinţării Spitalului orăşenesc Darabani, Spitalului comunal Truşeşti şi Sanatoriului de pneumoftiziologie Guranda au cerut luni sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică în vederea redistribuirii la alte unităţi medicale din judeţul Botoşani.
Şeful Serviciului de resurse umane din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică, Mihai Pârvu, susţine că personalul medical din spitalele desfiinţate a fost redistribuit pe posturi în sistem.
"S-au dat dispoziţii de redistribuire a personalului din spitalele desfiinţate pentru noile locuri de muncă în spitalele care au rămas. Majoritatea celor din Darabani au optat pentru Spitalul Municipal Dorohoi iar cei din Truşeşti şi Guranda au optat pentru municipiul Botoşani", a afirmat Pârvu.
Autorităţile sanitare spun că sistemul are posturi vacante libere, însă urmează să se stabilească dacă unităţile medicale aflate în situaţia preluării personalului de la spitalele desfiinţate de la 1 aprilie dispun de fonduri pentru acoperirea tuturor salariilor.
În ceea ce priveşte personalul auxiliar, oficialii DSP afirmă că acesta va fi preluat de noile cămine de bătrâni sau va fi disponibilizat.
Pe de altă parte, o parte dintre angajaţii din Darabani, Truşeşti şi Guranda susţin că salariile din sistemul sanitar sunt foarte mici pentru a le permite să facă naveta la 30-40 de kilometri distanţă de casă.
"Nu ne convine să facem naveta. Eu am 700 de lei salariu şi nu pot să merg în fiecare zi de la Darabani la Dorohoi", a afirmat una dintre asistentele care şi-au pierdut locul de muncă în urma desfiinţării Spitalului orăşenesc Darabani. AGERPRES/ (A-Cristian Lupaşcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Câteva zeci de cadre medicale părăsesc anual sistemul sanitar pentru a lucra în străinătate Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani a înregistrat, în acest an, aproximativ 30 de cereri ale cadrelor medicale care intenţionează să profeseze în străinătate, se arată într-un raport făcut public, luni, de autoritatea sanitară.
Botoşani: Asistenţii medicali concediaţi de la Spitalul Judeţean Mavromati pot rămâne în instituţie până la 65 de ani Cei 74 de asistenţi medicali de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati ale căror contracte individuale de muncă au fost întrerupte pot fi păstraţi de unitatea spitalicească până la împlinirea de către aceştia a vârstei de 65 de ani, se arată într-un comunicat remis, luni, de Instituţia prefectului...
Botoşani: Concedierea a 70 de asistenţi de la SJU Mavromati, în atenţia ministrului Sănătăţii Botoşani, 16 mai/ Agerpres/- ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dispus o verificare la spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Mavromati Botoşani, după ce 70 de asistenţi medicali au primit decizii de încetare a contractelor individuale de muncă începând cu data de 15 mai, ca urmare a împlinirii vârstei...
Botoşani: Protest al angajaţilor Sanatoriului Podriga în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică Aproximativ 30 de angajaţi ai Sanatoriului de neuropsihiatrie de la Podriga au protestat, vineri, în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de decizia conducerii DSP de a nu autoriza, din punct de vedere sanitar, unitatea medicală.
Botoşani: Prefectul anunţă că Centrul de Primire a Urgenţelor al Secţiei de pediatrie va fi finanţat de Ministerul Sănătăţii Centrul de Primire a Urgenţelor (CPU) al Secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani va fi finanţat, începând de anul viitor, din bugetul Ministerului Sănătăţii, a anunţat, joi, prefectul Costică Macaleţi.
Gorj: Personalul medical al spitalului din Bumbeşti-Jiu a fost redistribuit la unităţile din judeţ Redistribuirea personalului medical al Spitalului Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost finalizată, joi, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, cea mai mare parte dintre aceştia ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.