Cele mai citite
 


Cluj: Fundaţia 'Habitat' şi 75 de voluntari construiesc o casă pentru o familie săracă
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de angajaţi ai unei firme de distribuţie a medicamentelor s-au oferit voluntari pentru a construi o casă pentru o familie din Cluj, prin programul fundaţiei ''Habitat pentru Umanitate''.
Cei 75 de voluntari vor lucra, timp de două săptămâni, în comuna clujeană Câmpeneşti, la construirea unei case pentru un cuplu care are o fetiţă de câteva luni. Familia locuieşte momentan în comuna Apahida, alături de alte trei familii, într-o casă cu trei camere, care însă are găuri în tavan şi pereţi plini de igrasie. Baia şi bucătăria sunt împărţite de opt persoane.
'Sperăm că vom scăpa de camera plină de igrasie, care îi face rău micuţei noastre de nici măcar un an. Sperăm că vom scăpa de discuţiile şi neplăcerile interminabile care apar din cauza aglomeraţiei din casă', a spus Silviu Băbeanu, tânărul de 26 de ani, care va fi, alături de soţia sa, beneficiarul proiectului.
Familia a intrat anul trecut în programul de construcţii al Habitat pentru Umanitate Cluj şi s-a implicat în construcţia de case pentru alte familii defavorizate din judeţ. Soţii Băbeanu au lucrat până acum pe şantierele Habitat pentru Umanitate iar acum vor beneficia şi ei de acest program.
'Ne dorim ca împreună cu Habitat să-i putem oferi fetiţei noastre, Cătălina, o locuinţă decentă, în care să aibă colţul ei cu jucării, o curte în care să se joace şi fără să fie forţată să asiste la neplăcerile traiului la comun cu alte persoane. Abia aşteptăm să fim alături de voluntari pe şantier şi să lucrăm la construcţia casei noastre', a spus şi Roxana Băbeanu. AGERPRES/(A, AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Comunicat de presă - Hospice Casa Speranţei Wienerberger România îşi uneşte forţele cu Hospice Casa Speranţei şi Habitat pentru a face ca fiecare clipă să conteze
Cluj: Transport cu ajutoare pentru sinistraţii din Botoşani Filiala clujeană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România va organiza, vineri, un transport umanitar pentru victimele inundaţiilor din judeţul Botoşani, care în luna iulie a anului trecut au rămas fără case.
Cluj: Stagiu de pregătire cu voluntari ai Crucii Roşii Voluntari ai Crucii Roşii din România vor efectua un stagiu de pregătire în satul Beliş din judeţul Cluj, între 28 iulie şi 4 august, pentru a deprinde tehnicile de salvare a vieţilor omeneşti în zone montane greu accesibile şi pe cele de supravieţuire, modul de căutare a răniţilor cu câini dresaţi,...
Cluj: Campanie antidiabet derulată de studenţii medicinişti, duminică, la Iulius Mall Voluntari ai Organizaţiei Studenţilor Medicinişti (OSM) din Cluj-Napoca vor derula, duminică, la complexul Iulius Mall, o campanie de informare asupra diabetului zaharat, pentru a prezenta factorii ce declanşează această boală, profilaxia şi tratamentul ei.
Cluj: 500 de studenţi de la UMF doresc să devină paramedici la SMURD Un număr de 500 de studenţi voluntari din anii I-IV de la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca vor începe, de luni, 5 martie, o pregătire de formare ca paramedici în cadrul SMURD.
Cluj: Studenţi de la UMF distribuie pliante despre prevenirea diabetului în şase mari licee Un număr de 35 de voluntari, studenţi la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu", distribuie, miercuri, materiale informative despre prevenirea diabetului, în şase unităţi de învăţământ din Cluj-Napoca.