Cele mai citite
 


Covasna: Pacienţii şi cadrele medicale de la Spitalul din Vâlcele au reluat protestele
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 80 de pacienţi şi cadre medicale de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni protestele împotriva deciziei Ministerului Sănătăţii de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului.
Liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici, a declarat pentru AGERPRES că pacienţii şi angajaţii spitalului se văd nevoiţi să continue protestele deoarece nu au primit nici un răspuns la memoriile transmise Prefecturii Covasna şi Ministerului Sănătăţii.
Acesta a mai adăugat că intenţionează să organizeze săptămâna viitoare un protest şi în faţa Ministerului Sănătăţii din Bucureşti, împreună cu Asociaţia Distroficilor Muscular din România.
"Vom solicita autorizaţie, iar lunea viitoare vom protesta în faţa Ministerului Sănătăţii dacă nu vom primi răspunsul pe care îl dorim (...) Vom fi aproximativ o sută de oameni, o parte dintre cadrele medicale de la Vâlcele, cărora li se vor alătura şi bolnavi afectaţi de decizia Ministerului. Vor veni cu cărucioare, cu cârje, aşa cum vor putea", a declarat Vasile Neagovici.
Preşedinta Asociaţiei Distroficilor Muscular din România, Maria Teodorescu a precizat că principalul motiv pentru care pacienţii se opun mutării spitalului îl reprezintă clima severă de la Întorsura Buzăului, dar şi refuzul personalului medical de a face naveta pe motiv că nu au mijloace de transport şi nici bani.
Maria Teodorescu a menţionat că în România există aproximativ 35.000 de persoane cu distrofii musculare, o boală ereditară progresivă ce nu are tratament, iar o mare parte dintre ei vin de ani de zile la Spitalul din Vâlcele care are o tradiţie de aproape patru decenii.
Săptămâna trecută, cadrele medicale şi pacienţii de la Vâlcele au protestat timp de trei zile atât în incinta instituţiei, cât şi în faţa Prefecturii Covasna.
Protestatarilor li s-a alăturat şi primarul comunei Vâlcele, Marinescu Dumitru, care s-a oferit să preia Spitalul în subordinea Consiliului local, arătând că acesta este capabil să se autofinanţeze din moment ce a încheiat anul trecut cu un excedent bugetar de 400.000 de lei.
Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că nu numai în judeţul Covasna s-au luat măsuri de restructurare a instituţiilor sanitare, ci în toată ţara şi şi-a exprimat rezerva cu privire la posibilitatea unei primării comunale de a prelua şi întreţine un spital de interes naţional care tratează bolnavi din toată ţara. Prefectul a menţionat că decizia aparţine exclusiv Ministerului Sănătăţii şi a subliniat, totodată, că este posibil ca spitalul din Întorsura Buzăului să ofere pacienţilor condiţii mai bune decât la Vâlcele.
Potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern, pacienţii de la Vâlcele ar urma să fie mutaţi la Întorsura Buzăului, unde există un spital nou, în care s-au investit aproape 3 milioane de euro, dar care nu a funcţionat nici măcar o singură zi pentru că nu are dotarea necesară şi nici medici. AGERPRES(A-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Protest în fata Ministerului Sanatatii împotriva mutării Centrului de patologie neuromusculară din Vâlcele Aproximativ 100 de membri ai Sindicatul Sanitas Covasna şi ai Asociaţiei Distroficilor Muscular din România vor picheta marţi sediul Ministerului Sănătăţii, din Bucureşti, în semn de protest faţă de decizia mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului.
Covasna: Posibilă întâlnire între sindicatul Sanitas şi ministrul Sănătăţii pe tema spitalelor restructurate Situaţia Spitalului de Patologie Neuromusculară din Vâlcele, propus spre relocare la Întorsura Buzăului, va fi discutată joi în cadrul unei întâlniri pe care reprezentanţii Sindicatului Sanitas preconizează să o aibă la Bucureşti cu ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, pe tema spitalelor restructurate...
Covasna: Bolnavii cu distrofii musculare vor să continue protestele în faţa Ministerului Sănătăţii Membrii Asociaţiei distroficilor muscular din România, care protestează de trei zile împotriva mutării Spitalului de patologie neuromusculară din Vâlcele la Întorsura Buzăului, susţin că vor picheta sediul Ministerului Sănătăţii din Bucureşti pentru a împiedica materializarea acestui proiect.
Covasna: Protest al angajaţilor şi pacienţilor de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele în faţa Prefecturii Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele vor picheta miercuri, între orele 12 şi 13, sediul Prefecturii din Sfântu Gheorghe, în încercarea de a determina conducerea Ministerului Sănătăţii să renunţe la decizia de a muta această unitate medicală la Întorsura Buzăului...
Covasna: Protestele au fost reluate la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele Angajaţii şi pacienţii de la Spitalul de Patologie Neuromusculară din Vâlcele au reluat luni dimineaţă protestele împotriva închiderii acestuia şi relocării activităţii la Întorsura Buzăului.
Covasna: Pacienţii de la Vâlcele sunt manipulaţi de sindicate, medici şi politicieni, consideră liderii PDL Conducerea PDL Covasna consideră că pacienţii internaţi la Spitalul de patologie neuromusculară din Vâlcele, care protestează împotriva mutării instituţiei la Întorsura Buzăului, sunt manipulaţi de sindicate, de medici şi de politicieni.