Cele mai citite
 


Elicopterul pentru urgenţe nu mai poate ateriza
joi, 2 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Braşov, 2 iul /Agerpres/ - Elicopterul pentru urgenţele medicale nu mai poate ateriza lângă Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, unitate spitalicească din categoria 2A, cea mai mare din judeţ, din cauză că terenul respectiv a fost revendicat, a declarat joi, managerul spitalului Rusu Mariana Lavinia.

Terenul a fost în administrarea spitalului până în primăvara anului trecut când a fost revendicat de proprietar. De atunci, pacienţii care au nevoie de servicii medicale de urgenţă la alte spitale din ţară sunt transportaţi la Ghimbav sau pe unul dintre stadioanele din Braşov, dacă este disponibil în acel moment, unde poate ateriza elicopterul.

Managerul spitalului a mai afirmat că, după retrocedarea terenului s-a încercat printr-un proiect depus pentru finanţare, ca acest serviciu de aterizare a elicopterului să se facă în curtea spitalului judeţean, în faţa serviciului UPU, dar s-a constatat că şi acel teren este în proces de revendicare, iar până la soluţionarea în instanţă a litigiului, proiectul nu poate fi pus în aplicare.

De altfel, a mai arătat Rusu Mariana Lavinia, toate terenurile din incinta spitalului şi din jurul spitalului au fost revendicate în natură în cea mai mare parte de către proprietari.

Nici pe spital nu poate ateriza elicopterul pentru că structura de rezistenţă a clădirii este refăcută doar pentru o jumătate din edificiu.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă solicită în medie cam de 5-6 ori pe lună elicopterul pentru urgenţe medicale având în vedere că şi copiii care necesită intervenţii medicale în alte spitale din ţară sunt aduşi tot la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă şi de aceea este necesar ca spitalul să beneficieze de un spaţiu pentru aterizarea elicopterelor.

Dacă s-ar câştiga în instanţă terenul din curtea spitalului, într-un an s-ar putea amenaja un spaţiu pentru elicoptere, iar investiţia nu este mare, susţine managerul spitalului, Rusu Mariana Lsavinia. AGERPRES/(Jana Pintili)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Deschiderea serviciului de urgenţe stomatologice aşteaptă de un an aprobarea Ministerului Sănătăţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov aşteaptă de aproape un an aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru deschiderea în cadrul unităţii medicale a unui serviciu de urgenţe stomatologice, pentru care există deja spaţiul şi aparatura necesară achiziţionată anul trecut cu fonduri de la Consiliul Judeţean...
Braşov: Fond de investiţii de 8 milioane de lei pentru spitalele din subordinea Consiliului Judeţean Cele şase spitale din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Braşov vor beneficia în acest an de bani dintr-un fond de investiţii de milioane de lei, creat din excedentul bugetar pe 2014, a precizat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Comisiei de Sănătate din CJ Braşov, Mariana Câju.
Braşov: Un număr de 31 de farmacii din judeţ, pregătite să acorde asistenţă medicală în perioada caniculei Un număr de 31 de farmacii din judeţul Braşov, dintre care 19 în municipiul reşedinţă, vor acorda asistenţă medicală de specialitate în perioada caniculei, potrivit unei decizii luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectura Braşov.
Iaşi: Pompier electrocutat în timpul unei misiuni de salvare Un pompier din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţe Iaşi a fost adus, la Spitalul Universitar Sfântul Spiridon din Iaşi, după ce a fost electrocutat în timpul unei misiuni de salvare.
Braşov: Cadrele medicale din 11 spitale, în grevă de avertisment Cadrele medicale din spitalele braşovene, cu excepţia unităţilor de Neurologie şi Pneumoftiziologie, se află, miercuri, în grevă de avertisment între orele 8,00-10,00, fiind asigurată o treime din activitate.
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...