Cele mai citite
 


În cadrul noului Acord cu FMI, numărul paturilor de spital finanţate scade la 129.500 la finele lui 2011
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul paturilor de spital finanţate de la bugetul de stat va scădea de la 135.200 în prezent, la 133.000 până la sfârşitul lunii iunie şi până la 129.500 în decembrie 2011, se arată în Scrisoarea de Intenţie a autorităţilor române, publicată pe site-ul Fondului Monetar Internaţional.
În cadrul măsurilor asumate de autorităţile române pentru primul an din perioada de valabilitate a noului acord, de tip preventiv, încheiat cu FMI, se mai prevede diminuarea cu 10% a numărului de pacienţi internaţi faţă de nivelul din decembrie 2010, precum şi reducerea rambursărilor către doctori de la 70% la 50%.
În Raportul întocmit de experţii FMI şi prezentat Board-ului instituţiei se solicită 'utilizarea medicamentelor generice, în locul celor cu marcă comercială, ori de câte ori este posibil, precum şi reducerea numărului de paturi până în 2013, la nivelul mediei din UE'.
În Scrisoarea de Intenţie, autorităţile române răspund acestei solicitări şi se angajează să revizuiască 'lista medicamentelor compensate şi gratuite' în scopul înlocuirii medicamentelor utilizate cu unele generice.
'În 2012, cheltuielile cu medicamentele cele mai costisitoare vor fi reduse prin aplicarea unor protocoale stricte de utilizare a medicamentelor şi introducerea unui modul nou de reţetă electronică în sistemul informatic', se spune în Scrisoarea de intenţie.
Cu ajutorul Băncii Mondiale, pachetul de asistenţă sanitară susţinut financiar de către autorităţi va exclude 'serviciile costisitoare şi considerate a nu fi esenţiale'.
Noul Acord al României cu FMI, de tip preventiv, a intrat în vigoare la 31 martie 2011, va avea o valoare de aproximativ 3,6 miliarde de euro (reprezentând aproximativ 300% din cota pe care România o are la FMI) şi va dura 24 de luni, urmând a se derula concomitent cu un nou acord preventiv cu Uniunea Europeană, în valoare de 1,4 miliarde de euro, precum şi cu un împrumut de 0,4 miliarde de euro de la Banca Mondială. AGERPRES/(AS-Alexandru Marinescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Acordul cu FMI ar putea fi prelungit cu 3 luni (sinteză) Delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI) va cere board-ului prelungirea acordului stand-by de tip preventiv încheiat cu România cu trei luni, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Erik de Vrijer, şeful misiunii FMI în România.
Un nou acord cu BM va sprijini România să-şi îmbunătăţească eficienţa financiară şi sistemul de asistenţă sanitară Banca Mondială va acorda anul acesta României, în cadrul noului acord, o tranşă din Programul de Împrumut de Dezvoltare (DPL 3) în valoare de 400 de milioane de euro, pentru a susţine măsurile de eficientizare a cheltuielilor bugetare şi consolidare fiscală în domeniile bugetului, salariilor din domeniul...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
Slate: România, ţară de vânzare la preţ redus Directoarea Fondului Monetar Internaţional Christine Lagarde se va afla în 15 şi 16 iulie în vizită în România, o ţară pe care FMI o forţează să se vândă, comentează luni Slate.fr.
Activitatea ministerelor în 2011 - retrospectivă economică Revista The Banker, ce aparţine grupului Financial Times, a acordat ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa.