Cele mai citite
 


Maramureş: Salariaţii de la spitalele închise vor fi reangajaţi în alte unităţi sanitare
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 60 de salariaţi din cei peste 100 care au rămas fără locuri de muncă după închiderea spitalelor din oraşele Baia Sprie şi Şomcuta Mare urmează a fi reîncadraţi în alte unităţi medicale din municipiul Baia Mare.
Hotărârea a fost luată luni de comun acord între primăriile celor două localităţi, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş şi managerii fostelor spitale din Şomcuta Mare şi Baia Sprie.
În prima etapă vor fi reangajaţi toţi medicii, asistenţii şi infirmierii de la cele două spitale închise, iar ulterior şi o parte din personalul administrativ, în funcţie de necesităţi.
"Am reuşit aproape imposibilul: să reangajăm pe posturile vacante o parte din personalul medico-sanitar şi auxiliar din cele două unităţi închise. O parte din personal va fi încadrat de Spitalul Judeţean, de Spitalul de Pneumoftiziologie, două posturi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Baia Mare", a declarat, luni, preşedintele SANITAS Maramureş, Mircea Ciocan.
Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Maramureş, dr. Călin Pop, a spus că reangajarea depinde şi de modul în care Ministerul Sănătăţii va interpreta propunerea venită din partea spitalului. "Avem disponibile posturi de medicină internă, de pediatrie, post de medic ginecolog şi două posturi pentru rezidenţi. De asemenea, dacă se dă curs acelei hotărâri de Guvern prin care personalul din acele spitale urmează să vină şi cu finanţarea pentru plata drepturilor financiare, am putea prelua zece asistenţi şi zece infirmieri", a spus dr. Călin Pop, potrivit căruia până, miercuri, personalul medical din spitalele închise îşi va relua activitatea la noul loc de muncă.
Deocamdată, primăriile celor două localităţi nu au decis ce urmează să facă în noile spaţii. Primăriile din Şomcuta Mare şi Baia Spire nu intenţionează să deschidă cămine de bătrâni în fostele spitale, acum libere ca spaţiu. AGERPRES/(AS - Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Noul spaţiu al UPU din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, funcţional din 2013 Clădirea nouă a Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Baia Mare ar putea intra în folosinţă abia anul viitor.
Maramureş: Spitalul de Urgenţă din Baia Mare, aflat în reparţii capitale, continuă asistenţa medicală Activităţile medicale din Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare sunt îngreunate de reparaţiile capitale a clădirii de 11 etaje efectuate la exterior şi interior.
Vâlcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă deschide o nouă staţie în comuna Tetoiu Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vâlcea a deschis un nou punct în comuna Tetoiu, care va deservi şase localităţi, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul localităţii, Antonie Lucian.
Maramureş: Sorina Pintea (SJU) spune că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi aflate în situaţii limită.
Maramureş: SJU Baia Mare şi-a completat necesarul de medici pe aproape toate specialităţile Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiul Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că unitatea medicală a reuşit să acopere etapizat necesarul de medici pe diferite specialităţi în urma angajărilor.
Maramureş: Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în categoria spitalelor regionale Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare a fost trecut în clasa spitalelor regionale prin ordin al Ministerului Sănătăţii, urmând să acorde asistenţă medicală pentru judeţele limitrofe Sălaj şi Satu Mare, inclusiv judeţul Maramureş.