Cele mai citite
 


Medicamentele injectabile pentru bonavii cu cancer se eliberează prin farmaciile spitalelor
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicamentele injectabile specifice tratamentului ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice se eliberează, de la 1 aprilie, numai prin farmaciile spitalelor.
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a informat, luni, asiguraţii că, începând cu această dată, medicamentele specifice pentru tratamentul bolnavilor cu afecţiuni oncologice incluşi în Programul naţional de oncologie se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pentru formele farmaceutice cu administrare orală.
CNAS justifică această măsură prin preocuparea permanentă de a asigura accesul la terapii în condiţii de maximă siguranţă şi pentru calitatea serviciilor oferite.
Medicaţia oncologică injectabilă este în marea ei majoritate o medicaţie care necesită condiţii speciale de transport, depozitare şi manipulare, fiind adesea sensibilă la temperatură şi expunerea la lumină. Mai mult, administrarea ei presupune condiţii speciale asigurate şi decontate de CNAS/ CAS prin spitalizarea de zi.
Aceste prevederi legislative sunt cuprinse în Ordinul 1591/1110/2010 al CNAS şi Ministerului Sănătăţii pentru aprobarea Normelor tehnice de realizare a programelor naţionale de sănătate pentru anii 2011 şi 2012, ordin aflat în vigoare de altfel de 3 luni de zile, precizează CNAS.
Reprezentanţii pacienţilor consideră că această măsură îi va pune pe drumuri pe pacienţi. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Constanţa: Aproape 3.000 de bolnavi de cancer beneficiază de tratament gratuit Un număr de 2.700 de constănţeni bolnavi de cancer beneficiază de tratament medical gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie iar singurele secţii de specialitate din judeţ funcţionează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi la două centre private.
Ministerul Sănătăţii a solicitat CNAS o situaţie privind derularea Programului naţional de oncologie Ministerul Sănătăţii a solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o situaţie privind derularea Programului naţional de oncologie, se arată într-un comunicat al MS transmis marţi AGERPRES.
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
CNAS: Orice sistem de asigurări de sănătate instituie mecanisme de control; vrem eliminarea aprobării dosarelor în comisii Orice sistem de asigurări de sănătate îşi instituie mecanisme de control când este vorba despre valori mari ale medicamentelor acordate pacienţilor, a precizat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al CNAS, Augustus Costache, adăugând că instituţia intenţionează să propună instituirea de registre...
Maramureş: Fondurile pentru unele medicamente ale bolnavilor de diabet şi cancer, epuizate de CAS Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Maramureş a anunţat că, începând din 12 iulie, a epuizat creditul de angajament pentru medicamentele bolnavilor de diabet şi cancer, eliberate prin farmaciile cu circuit deschis.