Cele mai citite
 


Prahova: Spitalul de la Urlaţi şi-a trimis acasă pacienţii
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de sănătate de la Urlaţi, singura dintre cele patru unităţi sanitare propuse pentru reprofilare care refuza să îşi externeze pacienţii, a fost evacuat, iar toţi cei aproximativ 80 de pacienţi care mai erau internaţi aici au fost trimişi acasă, nemaiavând nevoie de îngrijiri medicale, a declarat, luni, primarul oraşului, Marian Machiţescu.
"Noi ne-am opus şi încă ne opunem transformării acestui spital în cămin de bătrâni. Nu am avut de ales şi a trebuit să evacuăm unitatea, pentru că, pe data de 31 martie, a fost emisă o hotărâre de Guvern prin care, de la 1 aprilie, unităţile propuse pentru reprofilare nu mai pot încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Miercuri (6 aprilie - n.r.), eu şi primarii de la Bălţeşti şi Plopeni vom ataca în instanţă această hotărâre care nu are niciun temei. Nu s-a făcut nicio analiză pertinentă când au fost alese spitalele care trebuie să fie reprofilate. Noi nu am văzut nicio comisie în aceste două luni", a afirmat, pentru AGERPRES, edilul de la Urlaţi.
De asemenea, vineri va avea loc un miting în centrul oraşului Urlaţi, dar şi la Centrul de sănătate din localitate, la care vor participa personalul medical şi cetăţeni din toate localităţile arondate acestui spital.
Spitalul de la Urlaţi are 88 de paturi şi 120 de angajaţi.
Patru unităţi sanitare din judeţul Prahova - Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului şi centrele de sănătate de la Urlaţi, Bălţeşti şi Plopeni - vor fi transformate în cămine destinate persoanelor vârstnice. Singura unitate care a acceptat reprofilarea este Preventoriul TBC de la Poiana Ţapului, autorităţile locale opunându-se transformării celorlalte trei. AGERPRES/(AS - Anamaria Toma)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Doar unul dintre cele patru spitale propuse pentru reprofilare, de acord cu varianta MS Doar unul dintre cele patru centre de sănătate din judeţul Prahova care se regăsesc pe lista întocmită de Ministerul Sănătăţii (MS) cu unităţile ce vor fi reprofilate a acceptat transformarea în cămin de bătrâni, a declarat miercuri şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu...
Prahova: Protest la Centrul de Sănătate de la Urlaţi faţă de reprofilarea acestuia în cămin de bătrâni Ploieşti, 31 mar /Agerpres/- Peste o sută de persoane - medici, pacienţi, locuitori ai oraşului Urlaţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale - au protestat, joi, faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de transformare a Centrului de Sănătate din localitate în cămin de bătrâni.
Prahova: CAS, amendată pentru publicarea adreselor a mii de asiguraţi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Prahova a fost amendată după ce a publicat pe site-ul său oficial date cu caracter personal aparţinând unui număr de peste 18.000 de asiguraţi care nu şi-au ridicat cardurile de sănătate.
Suceava: Casa de Asigurări de Sănătate încheie contracte doar cu 55 medici stomatologi dintr-un total de 383 Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava va încheia, de la 1 iulie, contracte cu 55 medici stomatologi din judeţ, dintre care 22 în mediul urban şi 33 în mediul rural, a declarat joi directorul instituţiei, Adela Băişanu.
Comunicat de presă - Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti anunţă că, începând cu data de 4 iulie a.c., demarează procesul de contractare cu furnizorii de servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale pentru anul curent, după următorul calendar:
Teleorman: Casa de Asigurări de Sănătate a acoperit în 2013 cel mai mare buget din istoria sa Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Teleorman a avut alocate în 2013 cele mai mari surse bugetare din istoria sa - peste 267,6 milioane de lei, cu 15,62% mai mult decât în anul trecut, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Nicuşor Tiţa.