Cele mai citite
 


Seulul aprobă ajutorarea copiilor nord-coreeni
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile de la Seul au aprobat trimiterea de pachete alimentare colectate de organizaţii private şi destinate copiilor din Republica Populară Democrată Coreană /RPDC, Coreea de Nord/, ceea ce reprezintă încă un semnal al unei uşoare detensionări a relaţiilor între cele două ţări vecine, grav afectate de o serie de incidente produse anul trecut, notează luni AFP.
Pachete cu lapte praf şi porridge /ovăz fiert/ în valoare totală de 176 de milioane de woni /114.000 euro/ vor fi expediate unor orfelinate şi grădiniţe din provincii din nord-estul şi centrul RPDC, a anunţat Ministerul Unificării, însărcinat cu aprobarea tuturor contactelor transfrontaliere.

Donaţiile vor fi trimise prin intermediul asociaţiilor World Vision şi Join Together Society.

Autorităţile vor ca ajutorul umanitar furnizat de organizaţii private să ajungă la cele mai vulnerabile pături ale populaţiei nord-coreene, în special copii, "în deplină transparenţă şi ţinând cont de nevoi şi de gradul de urgenţă", a declarat un purtător de cuvânt al amintitului minister.

Săptămâna trecută, la cererea unei fundaţii umanitare, Ministerul Unificării de la Seul a aprobat expedierea unui transport de medicamente împotriva tuberculozei.

A fost prima aprobare de acest fel de la bombardarea unei insule sud-coreene de armata nord-coreeană, la 23 noiembrie anul trecut, şi scufundarea unei corvete militare a Coreii de Sud de o torpilă provenind de la un presupus vapor aparţinând RPDC, în martie 2011.AGERPRES/(Florence Bedreagă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Botoşani: Lapte praf gratuit doar pentru cazurile urgente Autorităţile sanitare din Botoşani vor elibera lapte praf pentru sugari doar în cazul urgenţelor, a anunţat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lidia Onofrei.
Lapte praf gratuit pentru bebeluşii sectorului 2 Primăria Sectorului 2 a distribuit de la începutul anului lapte praf gratuit pentru 187 de copii nou-născuţi, oferind în total 935 de cutii, informează instituţia într-un comunicat remis joi.
Brăila: Stocul de lapte praf pentru sugari a fost epuizat, iar necesarul este de opt tone Stocul de lapte praf pentru sugari a fost epuizat în judeţul Brăila, iar necesarul pentru anul acesta este de opt tone, a declarat directorul DSP Brăila, dr. Gabriel Ciochină, în şedinţa Comisiei de Dialog Social a Prefecturii.
Gorj: Stocul de lapte praf destinat bebeluşilor a fost epuizat Târgu-Jiu, 8 mar/Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a epuizat stocul de lapte praf destinat nou-născuţilor din judeţ, reprezentanţii instituţiei declarând că vor relua procedura de achiziţie a produsului după ce Ministerul Sănătăţii va aloca banii necesari.
DSP Suceava, fără lapte praf pentru sugari Suceava, 21 aprilie /Agerpres/ - Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a rămas fără lapte praf pentru sugari, iar stocurile nu pot fi completate deoarece Ministerul Sănătăţii nu a transmis încă fila de buget pentru programele de sănătate din acest an, în care intră şi cel pentru laptele gratuit...
Brăila: Aproximativ 60 mii lei pentru lapte praf destinat copiilor care nu beneficiază de lapte matern Aproximativ 60 mii lei sunt alocaţi, anul acesta, judeţului Brăila, pentru lapte praf destinat copiilor care nu beneficiază de lapte matern, potrivit informaţiilor furnizate luni de Direcţia de Sănătate Publică Brăila.