Cele mai citite
 


Sondaj CURS: Peste 80% dintre români nu cred în îmbunătăţirea actului medical prin introducerea coplăţii
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Opt din zece români consideră că introducerea coplăţii nu va duce la o creştere a calităţii serviciilor medicale, relevă un sondaj CURS, dat publicităţii luni.
Numai 15% dintre respondenţi au apreciat că prin introducerea coplăţii calitatea serviciilor medicale va creşte iar 81% au susţinut contrariul.
De asemenea, potrivit sondajului, majoritatea românilor nu sunt de acord cu introducerea unor impozite speciale (suplimentare) pentru bănci - 51%, companii petroliere - 54%, companii de telecomunicaţii - 55%, hypermarketuri - 56%.
Întrebaţi dacă ar fi de acord cu privatizarea unor companii naţionale, majoritatea respondenţilor - 64% - s-au pronunţat împotrivă. 21% au susţinut că ar fi de acord cu privatizarea CEC, Transgaz, Romgaz, Poştei Române, Eximbank sau Tarom iar 15% au spus că nu ştiu.
În perioada 10-28 martie 2011, CURS a realizat un sondaj de opinie de tip omnibus, pe un eşantion de 1.104 respondenţi adulţi, reprezentativ la nivel naţional. Interviurile au fost de tipul faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor. Marja teoretică de eroare a întregului eşantion este de +/-2,95% la un nivel de încredere de 95%. Principalele teme ale sondajului au vizat evaluări privind actuala criză economică, percepţii cu privire la ieşirea din recesiune şi opţiuni politice.
Sondajul a fost realizat la comanda Cotidianul.ro. AGERPRES/(AS-Antonia Niţă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sondaj IRES: România nu va depăşi criza economică în 2012; lucrurile merg într-o direcţie greşită Majoritatea persoanelor intervievate într-un sondaj IRES publicat joi consideră că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită - 79%, iar 67% nu cred că România va depăşi actuala criză economică în 2012.
Sondaj IRES: Românii se tem de război şi de criza economică şi văd în corupţie cea mai mare problemă România este percepută de locuitorii săi ca fiind o ţară nesigură, care pe termen scurt se confruntă cu riscul unui război, iar pe termen mediu şi lung, cu cel al unei crize economice cronicizate, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES)...
Sondaj CURS: România va ieşi din criză peste trei ani, susţin 67% dintre români Peste două treimi dintre români (67%) susţin că România va ieşi din criză peste trei ani sau chiar mai mult, relevă un sondaj CURS dat luni publicităţii.
Aproape 70% dintre polonezi sunt de acord cu legalizarea folosirii canabisului în scopuri terapeutice (sondaj) Aproape 70% dintre polonezi sunt de acord cu legalizarea folosirii canabisului în scopuri terapeutice, potrivit unui sondaj de opinie dat publicităţii vineri, scrie agenţia France Presse.
72% dintre parlamentari nu sunt de acord cu importurile de organisme modificate genetic (sondaj) Un sondaj realizat de Ecopolis în rândul parlamentarilor români arată că 72% dintre aceştia nu sunt de acord cu importurile de organisme modificate genetic.
Sondaj: 88,5% dintre români vor acces la medicamente şi tratamente de ultimă generaţie Românii vor în proporţie de 88,5% acces la medicamente şi tratamente de ultimă generaţie, relevă un sondaj efectuat de IMAS Marketing şi Sondaje şi dat publicităţii luni.