Cele mai citite
 


Suceava: Angajaţii Spitalului Solca lucrează neretribuiţi, după ce s-a stopat finanţarea unităţii
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Cronice din oraşul sucevean Solca muncesc de luni fără a fi retribuiţi, deoarece unitatea a rămas fără finanţare, în condiţiile în care nu s-a luat o decizie în Consiliul Local (CL) privind transformarea în cămin de bătrâni sau păstrarea statutului de spital.
Managerul spitalului, doctorul Adrian Radu Ignat, a declarat luni că a trimis către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava o notificare prin care se arată că în această unitate nu mai sunt internaţi pacienţi cu probleme medicale, ci doar cazuri sociale.
Ignat a precizat că, pentru îngrijirea celor câtorva persoane care nu au fost externate sau transferate, în spital au mai rămas patru asistenţi medicali şi un asistent social care, împreună cu el, muncesc practic neretribuiţi.
În aceste condiţii, începând de luni, aceştia vor fi instruiţi de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava pentru a putea funcţiona ca echipaj ce ar urma să asigure intervenţiile de urgenţă, având în vedere că în zonă nu există staţii de ambulanţă sau SMURD.
Potrivit lui Ignat, oraşul Solca ar urma să beneficieze şi de o ambulanţă nouă, pentru a putea fi asigurată în mod real asistenţa medicală de urgenţă.
La sfârşitul săptămânii trecute reprezentanţii DSP Suceava au purtat discuţii cu cei peste 40 de angajaţi ai spitalului din Solca privind repartizarea lor, în funcţie de opţiunile formulate în cererile de redistribuire, pe câte unul dintre posturile vacante existente în alte unităţi de profil din judeţ.
Totodată, CL Solca va trebui să mai organizeze o şedinţă extraordinară prin care să se ia o decizie privind soarta spitalului. Potrivit primarului Valeruţ Ţăranu Hofnar, dacă nici de această dată nu se va aproba reprofilarea spitalului în cămin de bătrâni, o comisie a CL va prelua clădirea unităţii spitaliceşti cu inventar.
Pe de altă parte, Ignat consideră că ar trebui, totuşi, să se decidă înfiinţarea căminului pentru a asigura în continuare câteva locuri de muncă, a oferi posibilitatea deschiderii unui centru de permanenţă, dar şi a unor cabinete medicale prin care să fie valorificată dotarea edilitară şi tehnică existentă, în prezent, în spital.
Spitalul de Boli Cronice din Solca dispune, în prezent, de un laborator de analize medicale, unul de radiografii, unul de explorări funcţionale, un ambulatoriu integrat, precum şi câte un cabinet de medicină internă, unul de pneumologie şi unul şcolar. /AGERPRES/(AS-Silvia Marcu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Mehedinţi: Ambulanţe noi pentru infrastructura de asistenţă medicală de urgenţă din judeţ Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Mehedinţi a primit luni două ambulanţe noi dotate cu echipamente performante pentru intervenţii de asistenţă medicală de urgenţă.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.