Cele mai citite
 


USL va depune două moţiuni simple privind Agricultura şi Sănătatea
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Uniunea Social-Liberală /USL, opoziţie/ a decis, în şedinţa de luni, elaborarea şi introducerea în Parlament a două moţiuni simple, pe două domenii - Agricultura şi Sănătatea, a anunţat preşedintele PSD, Victor Ponta, co-preşedinte al Uniunii.
Potrivit liderului social-democraţilor, moţiunea simplă privind Agricultura va fi depusă la Senat, iar cea privind Sănătatea, la Camera Deputaţilor.
"Săptămâna aceasta grupurile noastre comune, PSD, PNL şi PC, vor elabora textele moţiunilor şi, probabil, săptămâna viitoare, în funcţie şi de calendarul (angajării răspunderii - n.r.). probabil că Parlamentul lor, al celor de la putere, va fi ocupat în perioada următoare cu nebunia aceasta cu încălcarea hotărârilor judecătoreşti şi atunci noi nu avem majoritate în cele două Birouri Permanente. Le vom promova săptămâna viitoare şi vor fi programate, sper, cât mai repede", a spus Ponta.
În ceea ce priveşte moţiunea simplă pe Agricultură, Ponta a precizat aceasta vizează reducerea TVA la 5% la alimentele de bază, care "este în interesul producătorilor interni", dar şi demisia ministrului Agriculturii, Valeriu Tabără.
"S-a dovedit, dacă mai era de dovedit, că domnul ministru Tabără se află în Guvern cu un singur scop - de a promova, în mod direct, interesele comerciale, interese pecuniare ale producătorilor de produse modificate genetic. Este un motiv pentru care domnul Tabără trebuie să părăsească funcţia de ministru", a argumentat Ponta.
El a adăugat că moţiunea simplă privind Sănătatea va critica şi va aduce soluţiile necesare vizavi de modul în care este subfinanţat acest domeniu esenţial pentru România, precum şi faţă de modul în care sunt desfiinţate spitalele sau nu mai sunt finanţate instituţiile sanitare. Moţiunea pe Sănătate va face referiri şi la situaţia medicilor de familie, dar şi la compensarea medicamentelor.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
INTERVIU/Nini Săpunaru:România este singura ţară europeană care poate cultiva cu succes soia modificata genetic România este singura ţară din Uniunea Europeană care poate cultiva cu succes soia modificată genetic, iar această cultură ar putea contribui cu 1 - 1,5 miliarde de euro la PIB-ul ţării, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură...
Victor Surdu: Dacă România ajunge să parcurgă o criză alimentară ar fi culmea nenorocirii (interviu) Bucureşti, 2 mar /Agerpres/ - Deputatul social-democrat Victor Surdu, şeful Departamentului de agricultură al PSD, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în situaţia în care România va ajunge să treacă printr-o criză alimentară, acest lucru ar însemna 'culmea imbecilităţii, culmea nenorocirii'...
Dan Mircea Popescu (PSD): România este ultima din UE la cheltuieli sociale, cu 12% din PIB Bucureşti, 15 dec /Agerpres/ - România alocă 12% din PIB pentru cheltuielile sociale în timp ce media europeană este de 31,9%, fapt care ne clasează pe ultimul loc în Uniunea Europeană (UE), a declarat, miercuri, în cadrul lucrărilor comune ale Comisiilor de Muncă şi Sănătate din Camera Deputaţilor şi...
Deputaţii au respins moţiunea simplă a opoziţiei privind sănătatea (sinteză) Camera Deputaţilor a respins, luni, moţiunea simplă pe domeniul Sănătăţii intitulată "Sistemul sanitar din România: Alarmă de cod roşu", cu 137 de voturi împotrivă, 134 de voturi pentru şi trei abţineri.
Cabinetul Croitoru se prezintă miercuri în Parlament pentru învestitură Primul-ministru desemnat Lucian Croitoru se va prezenta, miercuri, în plenul Parlamentului pentru a prezenta programul de guvernare al Cabinetului pe care l-a format, senatorii şi deputaţii urmând să se pronunţe asupra învestirii acestuia.
Victor Ponta: Săptămâna aceasta USL va depune moţiunile simple privind Agricultura şi Sănătatea Uniunea Social Liberală va depune, în această săptămână, cele două moţiuni simple privind situaţia din Agricultură, la Senat, şi cea privind Sănătatea, la Camera Deputaţilor, a anunţat, marţi, preşedintele PSD, Victor Ponta, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al formaţiunii.