Cele mai citite
 


Vaslui: CL Negreşti nu a aprobat transformarea spitalului din oraş în azil de bătrâni
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Local al oraşului Negreşti din judeţul Vaslui s-a întrunit luni în şedinţă pentru a decide dacă înscrie unitatea sanitară din oraş în programul de dezvoltare a reţelei de cămine pentru persoane vârstnice.
Potrivit primarului oraşului Negreşti, Ioan Cozma, în urma discuţiilor, consilierii locali au respins pentru moment varianta de transformare a unităţii sanitare în cămin de bătrâni.
"Consilierii locali au respins ideea reprofilării spitalului. Asta pentru moment. Sunt idei contradictorii, asta din cauză că nu ne sunt prezentate prea multe detalii cu privire la hotărârea de reprofilare a spitalului. Mai aşteptăm noi elemente, fiindcă sunt prea multe ambiguităţi în cele prezentate până acum, iar în două - trei zile sperăm să luăm o decizie", a declarat, pentru AGERPRES, primarul oraşului Negreşti.
De hotărârea Consiliului Local depind şi salariaţii de la Spitalul Negreşti, unitate sanitară care a fost închisă la data de 1 aprilie.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Vasile Mihalachi, în momentul de faţă nu se ştie dacă angajaţii îşi vor primi salariile pe luna aprilie, din cauză că nu pot intra la redistribuire şi nici nu pot fi preluaţi de Ministerul Muncii pentru a fi încadraţi la viitorul azil de bătrâni.
"Am chemat conducerea SJU pentru a vedea ce se poate face în cazul personalului existent la Negreşti. Încă nu am decis nimic, urmând a vedea cu exactitate numărul posturilor vacante şi ce salariaţi vor fi redistribuiţi de la Negreşti. Nimeni nu a spus până acum ce se va întâmpla cu salariile lor", a spus preşedintele CJ.
Conducerea Spitalului Orăşenesc Negreşti din judeţul Vaslui a anunţat vineri că unitatea sanitară şi-a încetat definitiv activitatea, pacienţii internaţi aici fiind externaţi.
În acelaşi timp, Spitalul Tutova din judeţul Vaslui îşi desfăşoară în continuare activitatea, dar cu fonduri provenite din sponsorizări.
Atât spitalul din Negreşti cât şi cel din Tutova au fost cuprinse în lista celor 67 de unităţi sanitare propuse pentru reprofilare în cămine de bătrâni. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Caritas - singurul din Bucureşti care va fi reprofilat Spitalul Caritas este singurul spital din Bucureşti care va fi reprofilat, urmând să devină cămin de bătrâni.
Vaslui: Primăria Negreşti vrea să deschidă un spital privat în localitate Consiliul Local Negreşti a votat miercuri pentru un parteneriat între primăria din localitate şi firma 'Hospital Clinic dr.Filip' din Bucureşti, în vederea deschiderii unui spital privat în localitate.
Guvern: 60 de spitale pierd finanţarea guvernamentală, iar 7 devin cămine de bătrâni, cu bani de la Ministerul Muncii Guvernul va sista începând de vineri finanţarea centrală pentru 60 de spitale, iar alte 7 unităţi spitaliceşti vor fi transformate în cămine de bătrâni, cu fonduri guvernamentale prin Ministerul Muncii, potrivit unor hotărâri adoptate joi de Executiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Attila Cseke.
Vaslui: Angajaţii din spitalele care au fost închise nu au unde să se angajeze Peste 40 de cadre medicale de la Spitalele Negreşti şi Tutova din judeţul Vaslui s-au prezentat marţi la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), în speranţa că vor putea fi angajaţi la o altă unitate sanitară din judeţ.
Vaslui: Viceprimarul PNL al municipiului reşedinţă a fost schimbat cu unul de la PSD Majoritatea PSD din Consiliul Local Vaslui l-a schimbat, joi, din funcţia de viceprimar pe liberalul Sorin Radu, ales consilier local în 2012, pe listele USL, acesta fiind înlocuit de social-democratul Dragoş Cazacu.
Vaslui: Peste 130 de cadre sanitare îşi primesc salariile cu întârziere Cei 136 de salariaţi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, subordonaţi direct Ministerului Sănătăţii, încă nu şi-au încasat lefurile pe luna iulie cu toate că luni 16 august, a fost zi de salariu.