Cele mai citite
 


Vaslui: Femeie adusă în stare gravă la spital, după ce a rămas fără oxigen
luni, 4 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O bătrână de 82 de ani, din municipiul Vaslui, a fost transportată, luni, de un echipaj SMURD la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) în stare gravă.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, femeia este dependentă de un generator de oxigen, iar acesta nu a mai funcţionat după ce furnizarea energiei electrice în blocul unde locuieşte bătrâna a fost întreruptă din cauza unei defecţiuni.
'Noi am fost anunţaţi de rudele bătrânei. Echipajul SMURD a ajuns în două minute de la solicitare şi a constatat că nivelul de oxigen din sânge scăzuse suficient cât să-i pună viaţa în pericol pacientei. Conectată imediat la aparatele din dotarea autospecialei SMURD, bătrânei i s-a administrat oxigen de către cadrele medicale deplasate la intervenţie. Generatorul nu avea nicio baterie ca sursă suplimentară de alimentare cu energie electrică', a declarat, luni, pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.
Potrivit medicilor de la SJU Vaslui, femeia suferă de fibroză pulmonară şi insuficienţă respiratorie.AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Şapte persoane au ajuns la spital în urma unui accident de circulaţie Şapte persoane au fost transportate, luni dimineaţă, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui după ce au fost implicate într-un eveniment rutier.
Vaslui: Bărbat în stare gravă, transportat cu elicopterul SMURD la Iaşi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui a solicitat marţi elicopterul SMURD pentru transportul unui pacient din localitatea Vutcani la clinica de neurochirurgie din Iaşi.
Vaslui: Intervenţie ISU la Huşi pentru salvarea unui bărbat inconştient în cabina macaralei Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean intervin pentru salvarea unui bărbat aflat inconştient în cabina unei macarale din curtea unei societăţi comerciale din municipiul Huşi.
Vaslui: Şapte persoane rănite în urma unui accident rutier Şapte persoane au ajuns, sâmbătă dimineaţă, în stare gravă la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, în urma unui accident de circulaţie.
Vaslui: SMURD inaugurat în judeţ Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Vaslui - echipaje de prim-ajutor Vaslui şi Bârlad a fost inaugurat, vineri, în prezenţa subsecretarului de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat şi a autorităţilor judeţene.
ISU Mureş: A fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie stabilit pentru judeţul Bistriţa-Năsăud Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Horea' al judeţului Mureş a anunţat, miercuri, că, în urma accidentului feroviar petrecut între localităţile Gledin şi Râpa de Jos, la km 33+200m, din cauza amplorii evenimentului şi a numărului mare de victime, a fost pus în aplicare planul roşu de intervenţie...