Cele mai citite
 


Cinci accidentaţi la bacalaureat
joi, 2 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Galaţi, 2 iul /Agerpres/ - Cinci elevi din Galaţi care erau programaţi, joi, pentru a susţine proba de educaţie fizică la bacalaureat s-au ales cu răni diverse, din motive diferite.

Cel mai grav caz a fost al unui elev de 18 ani, care s-a dezechilibrat şi a căzut, în timp ce dădea proba de viteză, la Colegiul Tehnic "Paul Dimo", el alergând pe o bandă sportivă. Elevul a alunecat şi s-a lovit grav la cap, fiind transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Sf. Apostol Andrei din Galaţi cu traumatism cranio-cerebral şi clavicula ruptă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Nicoleta Crânganu, copilul se află acum sub supraveghere medicală. Din păcate, el a picat bacalaureatul, neputând da un alt examen, la proba de rezervă, în spital.

Un alt elev, care urma să dea bacalaureatul la educaţie fizică, nu a mai intrat în examen, pentru că înainte de probă, s-a jucat cu ceilalţi colegi "lapte gros" şi şi-a luxat mâna. Elevul a refuzat să dea examen la istorie (proba de rezervă), motiv pentru care şi acesta a pierdut bacalaureatul. Cel de-al treilea caz a fost înregistrat la Liceul "Vasile Alecsandri", unde un elev a căzut în timp ce sărea la "capră" şi şi-a luxat piciorul.

Alţi doi elevi care urmau să dea bacalaureatul la sport, la Grupul Şcolar "Dimitrie Moţoc", au fost implicaţi într-un accident rutier, în timp ce veneau de la Târgu Bujor la Galaţi, însă rănile lor nu au necesitat internarea. Tinerii se grăbeau să ajungă la examen şi au intrat cu maşina într-un cap de pod.

Faţă de alţi ani, numărul elevilor accidentaţi în timp ce dădeau proba la educaţie fizică a crescut, fapt ce poate fi explicat şi prin aceea că tinerii preferă din ce în ce mai mult să petreacă timpul liber la calculator, decât făcând sport, a spus Nicoleta Crânganu. AGERPRES/(Dan Paic)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pilotul planorului care a aterizat forţat, adus la Spitalul Floreasca Bucureşti, 6 iul /Agerpres/ - Pilotul planorului care a trebuit să aterizeze forţat, luni, pe un câmp în apropierea Aerodromului Clinceni, judeţul Ilfov, a fost adus de elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală.
Galaţi: Cea mai căutată specializare la Universitatea Dunărea de Jos - kinetoterapia Specializarea kinetoterapie din cadrul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii Dunărea de Jos a înregistrat cea mai mare concurenţă - 5,5 candidaţi pe loc la sesiunea de admitere, care a început marţi.
Preşedintele Societăţii Române de Diabet: Profesorii de Educaţie fizică ar trebui să renunţe să dea note elevilor Copiii români au nevoie de mai multe ore de sport, dar la care să nu primească note, pentru că tocmai teama că îşi "strică media" îi face să lipsească de la Educaţia fizică şi să facă rost de scutiri medicale, ceea ce de fapt îi îmbolnăveşte treptat şi astfel riscă să devină obezi şi bolnavi de diabet...
Cluj: Conferinţă Naţională de Medicină Aplicată la Educaţie Fizică şi Sport Personalităţi de renume ale vieţii medicale, cadre didactice şi formatori din facultăţile cu profil sportiv participă, joi şi vineri, la Cluj-Napoca, la prima ediţie a Conferinţei Naţionale de Medicină Aplicată la Educaţie Fizică şi Sport.
Cluj: Conferinţa Naţională de medicină aplicată la educaţie fizică şi sport Cadre didactice şi medici din întreaga ţară participă, sâmbătă şi duminică, la Conferinţa Naţională de medicină aplicată la educaţie fizică şi sport, care se desfăşoară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) "Iuliu Haţieganu" din Cluj-Napoca.
Cluj: A fost inaugurat bazinul pentru kinetoterapie din Complexul de Nataţie 'Universitas' Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (FEFS) a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) a inaugurat marţi, în prezenţa conducerii instituţiei, bazinul pentru kinetoterapie al Complexului de Nataţie 'Universitas', din parcul 'Iuliu Haţieganu'.