Cele mai citite
 


"Toţi cinci" pentru Andrei - spectacol caritabil al companiei "Passe - Partout Dan Puric"
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Compania "Passe - Partout Dan Puric" prezintă duminică, 10 aprilie, spectacolul "Toţi cinci", dedicat strângerii de fonduri pentru Andrei Teodoroiu, un tânăr bolnav de cancer care are nevoie de un transplant de ficat, informează un comunicat al instituţiei de cultură transmis marţi AGERPRES.
"Prin acest spectacol, dedicat lui Andi şi visurilor sale care se pot frânge în orice clipă, încercăm să facem cunoscută drama pe care o trăieşte acest tânăr şi, în măsura în care putem, să contribuim şi noi la suma care trebuie adunată pentru operaţia de care are nevoie", se arată în comunicatul citat.
Andi are 25 de ani, este absolvent al Politehnicii şi până mai ieri juca baschet, cânta, dansa, mergea cu bicicleta, râdea şi glumea. Acum Andi are nevoie de un transplant de ficat şi singura lui şansa este să meargă în Germania, unde doctorii sunt convinşi că îl pot opera şi îl vor ajuta în recuperare.
Exista totuşi un "dar" şi acest "dar" este egal cu suma de bani necesară operaţiei şi tratamentului de refacere, valorând 150.000 de euro. Sunt foarte mulţi bani pentru oricare dintre noi şi, mai ales pentru Andi, care abia a terminat facultatea. Totuşi nu este o sumă imposibilă dacă noi, ceilalţi, încercăm să îl sprijinim.
Aşadar, vă rugăm să fiţi alături de noi, fiindcă şansa la viaţă a lui Andrei Teodoroiu depinde şi de noi, transmit în comunicatul citat actorii trupei Passe-Partout Dan Puric
Spectacolul "Toţi cinci"- pentru Andrei, se va juca duminică, la orele 19,00 la Teatrul de pe Lipscani. Doritorii pot face donaţii direct, şi în foaierul teatrului.
Donaţii pentru Andrei pot fi făcute în conturile: cont în lei: RO72BRDE300SV19654493000, cont în euro: RO89BRDE300SV81627453000 sau cont în dolari: RO95BRDE300SV81732093000. Pentru cei din străinătate, SWIFT: BRDEROBU
Spectacolul "Toţi cinci", adică Ana Pepine, Dana Paraschiv, Ştefan Ruxanda, Paul Cimpoieru şi Silviu Man învaţă, cu fiecare reprezentaţie să râdă, să plângă, şi să "deschidă poarta" spre sufletul omului contemporan bântuit de angoase, frustrări, vise, iubiri şi speranţe traduse în gest, dans şi pantomimă.
Biletele pentru spectacol pot fi achiziţionate la preţuri de 25 şi 30 de lei sau cu reducere pentru studenţi la preţul de 20 de lei. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Transplant de ficat la un pacient cu cancer, în premieră, la Institutul Fundeni Prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Boli Digestive şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, a efectuat în premieră în ţara noastră un transplant hepatic la un pacient de 46 de ani, care are cancer colorectal cu metastaze hepatice.
ŞTIINŢÃ: Primul transplant hepatic din România Primul transplant de ficat efectuat în România a avut loc în 1997, la Institutul Clinic Fundeni (în prezent centrul de Chirurgie Generală şi Transplant hepatic Fundeni). Autorul acestei intervenţii este prof. dr. Irinel Popescu.
Un transplant de ficat între doi seropozitivi a fost efectuat în premieră mondială încă din octombrie trecut O echipă de chirurgi elveţieni a realizat în octombrie 2015, în premieră mondială, un transplant de ficat între două persoane cu HIV, se arată într-un comunicat difuzat la Geneva după o perioadă de şase luni în care pacientul a fost ţinut sub observaţie. Anunţul, care a făcut obiectul unui articol apărut...
Pacienta de la IC Fundeni: Îmi pare foarte rău de accidentul aviatic; aştept un transplant de ficat din 2011 Floarea Mihai, pacienta de la Institutul Clinic Fundeni pentru care echipa de medici implicată în accidentul aviatic de luni urma să preleveze un ficat de la o femeie din Oradea, a declarat marţi că regretă tragedia petrecută în Munţii Apuseni şi că aşteaptă un transplant de ficat încă din anul 2011...
Transplant de ficat la o pacientă cu insuficienţă hepatică acută Multe din cazurile de insuficienţă hepatică acută ar putea fi salvate prin aplicarea dializei hepatice urmată de transplant, consideră prof. dr. Irinel Popescu, şeful Centrului de Chirurgie şi Transplant Hepatic a Institutului Clinic Fundeni.