Cele mai citite
 


Aspirina reduce riscul de cancer pancreatic (studiu)
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aspirina poate reduce semnificativ probabilitatea dezvoltării uneia dintre cele mai periculoase forme de cancer, potrivit unui studiu al cercetărilor americani, relatează Daily Mail.
Studiul relevă că aspirina luată lunar reduce cu 26% riscul apariţiei cancerului pancreatic. Utilizarea regulată a aspirinei în doze mici pentru prevenirea unei boli de inimă scade cu 36% probabilitatea apariţiei bolii.

Cercetătorii au comparat 904 pacienţi cu cancer pancreatic şi cu vârste de peste 55 de ani cu 1.224 de persoane sănătoase. Pacienţii au fost întrebaţi despre folosirea de aspirină, alte medicamente anti-inflamatorii şi acetaminofen (paracetamol). Studiul a arătat că numai aspirina a avut efect.

"Rezultatele nu sugerează că toată lumea ar trebuie să înceapă să ia aspirină lunar pentru a-şi reduce riscul de cancer pancreatic. Oamenii ar trebuie să discute cu medicii lor în legătură cu folosirea aspirinei, deoarece acest medicament are şi câteva efecte secundare", a declarat şeful echipei de cercetători, dr. Xiang-Lin Tan, de la Clinica Mayo din Minnesota (SUA).

El a precizat că mai trebuie făcute cercetări pentru a putea extrage concluziile finale.AGERPRES/(Ionuţ Mareş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Aspirina luată în doze mici, preventive, prezintă mai multe riscuri decât beneficii /studiu/ Riscurile asociate luării unei doze mici de aspirină în fiecare zi de către persoane care nu suferă de boli cardiovasculare depăşesc beneficiile în ceea ce priveşte prevenirea unui accident cardiac, potrivit unui studiu publicat marţi în revista americană de specialitate Archives of Internal Medicine...
Experţi americani recomandă aspirina pentru prevenirea infarctului şi a cancerului Un grup de experţi independenţi consultaţi de guvernul federal din SUA (United States Preventive Services Task Force, USPSTF) a recomandat luni administrarea în mod regulat de aspirină în doză scăzută pentru a reduce riscul de infarct miocardic, de accident vascular cerebral şi de cancer colorectal,...
Aspirina reduce riscul de cancer de colon la persoanele obeze cu sindromul Lynch (studiu) Aspirina reduce riscul de cancer colorectal la persoanele obeze cu sindromul Lynch, care sunt predispuse genetic la acest gen de tumoră, potrivit unui studiu internaţional publicat în revista americană Journal of Clinical Oncology, informează AFP.
Aspirina ar putea încetini degradarea creierului (studiu) Consumul regulat de aspirină ar duce la limitarea pierderii agilităţii mentale la unele paciente, arată o echipă de cercetători suedezi. Dintre 500 de femei cu risc, cu vârste cuprinse între 72 şi 90 de ani, cele care au luat aspirină timp de cinci ani au obţinut rezultate mai bune la testele de capacitate...
O aspirină pe zi reduce riscul de deces din cauza cancerului O aspirină pe zi poate reduce riscul de mortalitate de cancer în medie cu până la 25%, procente diferite în funcţie de tipul de cancer, conform unui nou studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi, transmite publicaţia Financial Times.
Doza zilnică de aspirină "poate reduce riscul de cancer" (studiu) Peste 6.000 de vieţi ar putea fi salvate într-un an dacă toţi britanicii cu vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani ar lua o aspirină pe zi pentru a reduce riscul de cancer, atac de cord şi accident vascular cerebral, susţine o nouă cercetare, preluată miercuri de The Independent.