Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Aproape 330 de posturi vacante în sistemul sanitar
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Judeţul Bistriţa-Năsăud duce lipsă de aproape 330 de angajaţi în sistemul sanitar, dintre care 92 de posturi vacante sunt de medici, potrivit unei statistici publicate pe site-ul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Dintre cele 92 de posturi de medici vacante, 58 sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Bistriţa. Principalele specialităţi care duc lipsă de personal calificat sunt anestezia şi terapia intensivă (nouă posturi), medicina de urgenţă (opt posturi), medicina generală (şapte posturi) şi chirurgia generală (şapte posturi).
Lipsei de medici i se adaugă cea de asistente medicale, numărul de posturi vacante fiind de 158, dintre care 117 la spitalul din Bistriţa, 21 la spitalul din Năsăud, 12 la spitalul din Beclean, şase la Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi două la preventoriul TBC de copii din Ilişua.
Judeţul Bistriţa-Năsăud ar mai avea nevoie, de asemenea, de patru farmacişti, 41 de infirmiere, patru chimişti/biologi/fizicieni, opt logopezi/sociologi/kinetoterapeuţi, 12 îngrijitoare şi cinci şoferi de ambulanţe. AGERPRES (AS - Tina Ţucui)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Ambulanţa se confruntă cu o lipsă acută de personal Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud se confruntă cu o lipsă acută de personal, cauzată atât de plecările angajaţilor cât şi de blocarea posturilor, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul acestei instituţii, Annabella Muzsi.
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Bistriţa-Năsăud: Primul serviciu de ambulanţă privat din judeţ, înfiinţat de către Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" Asociaţia "Filantropia Ortodoxă" din Bistriţa a inaugurat, marţi, în prezenţa mitropolitului Clujului, Andrei, un serviciu privat de ambulanţă - proiect unic atât în Patriarhia Română, cât şi la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Bistriţa, inaugurat după o investiţie de 6,5 milioane euro Noul bloc operator al Spitalului de Urgenţă Judeţean din Bistriţa a fost inaugurat vineri, la un an de la demararea lucrărilor care au costat aproximativ 6,5 milioane de euro, finanţarea fiind asigurată în proporţie de 75% de la Guvern şi 25% din bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Asistenţii medicali de la Ambulanţă deservesc de 10 ori mai multe cazuri decât medicii Numărul redus de medici încadraţi la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud face ca asistenţii medicali să conducă echipajele de intervenţie în de zece ori mai multe cazuri decât o fac cadrele cu studii superioare, potrivit bilanţului activităţii pe 2015 publicat pe site-ul instituţiei...
Bistriţa-Năsăud: Posturi de medic deblocate la Ambulanţă, rămase fără candidaţi Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Bistriţa-Năsăud a obţinut deblocarea a două posturi de medic, având în vedere că se confruntă cu un deficit de personal medical superior, însă nimeni nu s-a prezentat la concurs până la această dată, potrivit datelor prezentate joi, în şedinţa Colegiului prefectural...