Cele mai citite
 


Zeci de pacienţi trimişi în clinici din alte judeţe
joi, 2 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Alba Iulia, 2 iul /Agerpres/ - Zeci de pacienţi din Alba, cu diverse patologii de creier, sunt trimişi, anual, spre alte centre medicale din judeţele învecinate, în lipsa unui microscop pentru operaţiile neurochirurgicale şi a unui craniotom în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

În consecinţă, Primăria municipiului Alba Iulia, prin intermediul Direcţiei de Programe, a elaborat un proiect de finanţare nerambursabilă, la solicitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba, în vederea dotării cu echipamentele medicale necesare pentru secţia de Neurochirurgie. Mai precis, necesarul exprimat în cadrul proiectului constă într-un craniotom, o masă specială de chirurgie şi un microscop pentru operaţii neurochirurgicale. Achiziţionarea acestui tip de microscop va da posibilitatea abordării de noi patologii, cum ar fi cele vasculare cerebrale, tumori cerebrale, tumori pe măduvă, de traumatisme periferice pe nervi, după principiul minimei invazii chirurgicale.

În ultimii 11 ani, guvernul Japoniei a acordat României posibilitatea de a aplica şi de a câştiga finanţare nerambursabilă prin intermediul Ambasadei Japoniei. Prin „Grant Assistance for Grassroots Human Security Project for 2009”, ambasada Japoniei acordă asistenţă financiară nerambursabilă cu scopul de a susţine proiecte mici, promovate de ONG-uri, spitale şi administraţii locale, care sprijină în mod direct cetăţeanul de rând. Valoarea unui grant acordat poate ajunge până la 90.000 de dolari.

Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba au acceptat să cofinanţeze acest proiect, prin acoperirea cheltuielilor care nu pot fi suportate de Ambasada Japoniei, însă fără de care implementarea proiectului nu ar fi posibilă. La sfârşitul lunii august se va şti dacă proiectul a fost acceptat sau nu spre finanţare.

„Planul Integrat de Dezvoltare Urbană” susţine importanţa îmbunătăţirii infrastructurii serviciilor de sănătate în paralel cu creşterea calităţii actului medical şi serviciilor prestate în unităţile medicale ale municipiului Alba Iulia”, a declarat, joi, primarul Mircea Hava.

În 2005, municipalitatea din Alba Iulia a câştigat un grant asemănător, în valoare de peste 105.000 de euro, care a permis amenajarea unei clinici de fizioterapie şi recuperare în incinta căminului de persoane vârstnice. AGERPRES/(Marinela Brumar)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primele operaţii la noua clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică ar putea fi efectuate peste o lună Primele operaţii la noua clinică de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică din cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu" ar putea fi efectuate peste aproximativ o lună, a declarat, vineri, directorul unităţii sanitare, Dan Enescu.
INTERVIU Dr. Marian Mitrică: În ultimii cinci ani a crescut cu 30% incidenţa cancerelor cerebrale Şeful Secţiei de neurochirurgie a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Carol Davila", col. dr. Marian Mitrică, doctor în ştiinţe medicale, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că echipa pe care o conduce poate face toată gama de intervenţii chirurgicale din acest domeniu, anual re...
Prof. Ioan Florian: Cel mai important instrument al unui neurochirurg este propriul creier (interviu) Profesorul universitar dr. Ioan Ştefan Florian, şeful Clinicii de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, preşedinte al Asociaţiei Neurochirurgilor din România, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care vorbeşte despre progresele din acest domeniu. Prestigiosul...
Maramureş: O nouă sală de operaţii pentru secţia de neurochirurgie a SJU Baia Mare La Secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Baia Mare s-a dat în folosinţă, vineri, o nouă sală de operaţii la standarde moderne, realizată din fonduri proprii ale SJU şi donaţii.
Spitalul European Polisano aniverseaza 2 ani de performanta in neurochirurgie Bilantul medical: Peste 4700 de consultatii si 500 de interventii Spitalul European Polisano aniverseaza doi ani de la lansarea sectiei sale performante de neurochirurgie. Cu o investitie de peste 1,5 milioane euro, aceasta dispune de dotari la cele mai inalte standarde si de un personal medical format din 3 neurochirurgi angajati full time si un medic angajat...
În premieră europeană, la Secţia de Neurochirurgie a SCJU Târgu Mureş a fost testat un sistem de injectare de imagine Reprezentanţii Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş au anunţat, marţi, testarea cu succes în cazul a cinci intervenţii pe creier, în premieră europeană, a unei proceduri de injectare de imagini cu ajutorul unui sistem foarte performant, direct în microscopul...