Cele mai citite
 


Buzău: Ultimii bolnavi internaţi la fostul spital din Pârscov, transferaţi la trei unităţi spitaliceşti
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ultimii opt bolnavi internaţi în fostul spital Pârscov au fost transferaţi marţi la trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău.
Bolnavii au fost repartizaţi la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca, la Spitalul Pogoanele şi la Căminul de bătrâni de la Câmpeni, aparţinând Fundaţiei Sfântul Sava.
"Sunt bolnavi cu accidente vasculare, paralizaţi care nu se pot hrăni singuri şi care au fost abandonaţi de susţinătorii legali, majoritatea plecaţi la muncă în străinătate. Timp de patru zile, împreună cu două asistente, i-am supravegheat şi le-am oferit hrană din bani proprii sau de la magazia spitalului", a declarat marţi pentru AGERPRES dr. Emil Dorobanţu, manager al spitalului Pârscov.
Primarul localităţii Pârscov, Gheorghe Sturzu, a afirmat că a crezut până în ultima clipă că spitalul nu se va desfiinţa.
"Ultimul memoriu a fost adresat Ministerului Sănătăţii, pe 1 aprilie. Ne punem speranţa în continuare că la Pârscov va rămâne un spital care să deservească cele zece comune de pe Valea Buzăului", a spus Gheorghe Sturzu. AGERPRES/(A - Dorin Ivan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: Primăria Pârscov refuză transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni Primăria comunei Pârscov nu este de acord cu transformarea spitalului din localitate în cămin de bătrâni.
Buzău: Medicii din spitalele restructurate ar putea fi trimişi în şomaj Cele aproape 60 de cadre medicale de la trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău intrate în restructurare ar putea intra în şomaj.
Consumatori de etnobotanice din Buzău, internaţi la psihiatrie Şase tineri cu vârste cuprinse între 16 şi 24 ani au fost internaţi, în perioada august-decembrie 2014, la Spitalul Judeţean Buzău, iar trei la Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca din judeţul Buzău, după ce au consumat etnobotanice, susţine DIICOT.
Buzău: Două cazuri de meningită cu virus West Nile, confirmate; suspiciune de boală la o a treia persoană Două cazuri de meningită cu virus West Nile, transmis de ţânţari, au fost confirmate recent în judeţul Buzău. Totodată, a fost semnalat un al treilea caz, în stadiu de suspiciune, analizele fiind trimise la laboratorul central din Capitală.
Buzău: Spitalul Vintilă Vodă, transformat în azil, spital privat şi farmacie Fostul spital Vintilă Vodă a fost transformat în azil de bătrâni iar spaţiile excedentare sunt destinate funcţionării unui spital privat şi a unei farmacii.
Buzău: 78 de cadre medicale de la spitalele închise au fost redistribuite în prima fază Un număr de 78 de cadre medicale, din cele 81 care au lucrat în cele trei unităţi spitaliceşti din judeţul Buzău care au fost închise la începutul acestei luni, au fost redistribuite în prima fază.