Cele mai citite
 


CJAS Gorj a achitat 2,8 milioane de lei pentru decontarea reţetelor
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a achitat plăţile reţetelor eliberate de farmacii pentru medicamentele gratuite şi compensate distribuite bolnavilor din judeţ în luna mai a anului trecut, valoarea totală a sumei plătite fiind de circa 2,8 milioane lei.
Preşedintele CJAS Gorj, Gheorghe Cocină, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că instituţia este în urmă cu plăţile pentru lunile iunie şi iulie din 2010, dar acestea vor fi achitate până la sfârşitul lunii mai, pentru a fi la zi.
"Am achitat banii pentru luna mai a anului trecut şi suntem în urmă cu cei pe lunile iunie şi iulie, peste 7 milioane lei. Vrem să îi achităm şi pe aceştia ca să ajungem la zi cu plăţile, adică să avem o vechime de până la 90 de zile pentru medicamentele eliberate în cadrul programelor naţionale de sănătate şi 180 de zile pentru cele compensate şi gratuite", a spus Gheorghe Cocină.
Acesta a mai menţionat că nu există probleme cu plata banilor pentru medicamente, programe naţionale, laboratoare de analize şi unităţi spitaliceşti din judeţ, fiind asigurate fondurile la bugetul instituţiei pentru perioada următoare.
"Pentru lunile mai şi aprilie avem un buget de 2,9 milioane lei pentru medicamente, iar pentru laboratoarele de analize din judeţ avem alocaţi circa 200.000 lei lunar, suntem cu plăţile la zi în acest sector. De asemenea, pentru programul naţional de oncologie avem un buget de 5,1 milioane lei, pentru tratamentul post-transplant 1,1 milioane lei, iar pentru diabetul zaharat de tip I şi II avem alocaţi 2,5 milioane lei. Pentru spitale vom acorda câte 7,3 milioane lei în lunile aprilie şi mai", a mai spus preşedintele CJAS Gorj. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.
Gorj: CJAS a suplimentat plafonul pentru medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a suplimentat plafonul pentru medicamente acordat farmaciilor, acestea putând elibera în prezent reţete compensate şi gratuite, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Gorj: CJAS va suplimenta plafonul pentru medicamentele compensate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj va suplimenta, în zilele următoare, plafonul medicamentelor compensate şi gratuite pentru farmaciile din judeţ şi va plăti serviciile unităţilor spitaliceşti.
Gorj: CJAS a decontat peste 10 milioane de lei în primele două luni pentru programele naţionale de sănătate Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a decontat, pentru primele două luni ale anului, peste zece milioane de lei reprezentând sume utilizate în cadrul programelor naţionale de sănătate, valoarea fiind în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat vineri directorul instituţiei...
Gorj: CJAS a primit 16,4 milioane lei în urma rectificării bugetare Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, în urma rectificării bugetare, 16,4 milioane lei, cei mai mulţi bani fiind necesari pentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate acordate de farmaciile din judeţ.
Gorj: CJAS a repartizat peste 10 milioane de lei spitalelor din judeţ Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a distribuit unităţilor spitaliceşti şi laboratoarelor de analize din judeţ, medicilor de familie şi Serviciului de Ambulanţă aproximativ 12.400.000 lei, bani primiţi la ultima rectificare de buget.