Cele mai citite
 


Cluj: Medicamete expirate, retrase de inspectorii de la Protecţia Consumatorului
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Trei mii de cutii de Tamiflu, descoperite la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj, au fost retrase de inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului deoarece aveau termenul de valabilitate expirat.
'În urma controlului efectuat la Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj, s-a constatat existenta unui stoc din medicamentul Tamiflu în farmacia spitalului, pentru care termenul de valabilitate dat de producător a expirat în anul 2009', se spune într-un comunicat de presă transmis, marţi, AGERPRES.
Potrivit aceleiaşi surse, medicamentele expirate pot fi folosite încă doi ani în cazul în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii declara pandemie.
Pentru că în 2009 a existat o pandemie de AH1N1, instituţiile de sănătate abilitate au prelungit termenul de valabilitate al pachetelor de Tamiflu cu încă doi ani, dar numai pentru două loturi, respectiv cele trei mii de cutii.
'Acestor loturi le-a fost prelungită valabilitatea deoarece în anul 2009 a existat pandemie - virusul A H1N1- iar unitatea spitalicească ar fi trebuit să folosească loturile respective doar destinaţiei date de minister', se mai spune în comunicat.
Potrivit directorului CJPC Cluj, Mircea Radu, aceste medicamente nu pot fi folosite acum, în 2011, deoarece nu este declarată pandemie.
'Aceste medicamente, care se prescriu în cazurile infestării cu virusul AH1N1, erau date pacienţilor în această perioadă a anului 2011, în care nu este declarată pandemie, sub motivaţia că sunt în stoc, fără a ţine cont de faptul că termenul de valabilitate a fost prelungit până anul acesta doar pentru cazurile de pandemie', a declarat Mircea Radu.AGERPRES/(AS - Elena Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Protecţia Consumatorului avertizează asupra produselor expirate din farmacii Cluj-Napoca, 15 mar /Agerpres/ - Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Cluj, Mircea Radu, a atras atenţia, marţi, asupra farmaciilor care vând produse expirate.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...
Cluj: Mamograf de ultimă generaţie la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Un mamograf de ultimă generaţie, în valoare de peste un milion de lei, a fost pus în funcţiune la Ambulatoriul Integrat din Cluj-Napoca, el adăugându-se altor aparate performante achiziţionate recent prin investiţii ale Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.
Cluj: Spitalul Clinic de Boli Infecţioase are cel mai mare ambulator din ţară Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Cluj-Napoca - clasificat de Ministerul Sănătăţii în grupa II M (monospecialitate) - are cel mai mare ambulator din România, cu cea mai diversificată ofertă de servicii, care include 26 de specialităţi pentru adulţi şi 13 pentru copii, deservite de 77 de medici...
Cluj: Aurelia Cristea, premiată de OMS pentru campania împotriva fumatului Deputatul PSD Aurelia Cristea a fost distinsă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cu premiul World No Tabacco Day 2016 pentru eforturile sale în adoptarea legii antifumat în România.
Cluj: Pacienta suspectă de febră tifoidă a fost externată, dar diagnosticul nu a fost infirmat Femeia suspectă de febră tifoidă a fost externată marţi din Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj, dar deocamdată nu a fost infirmat presupusul diagnostic.