Cele mai citite
 


Dorin Ionescu: Se cunoştea de trei luni că medicamentele oncologice vor fi eliberate în farmacii cu circuit închis
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Directorul executiv al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Dorin Ionescu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că era cunoscut de trei luni faptul că se va schimba modul de eliberare a medicamentelor oncologice injectabile.
El a spus că există o hotărâre de guvern şi un ordin comun al CNAS şi al Ministerului Sănătăţii care prevăd acest lucru.
"Acestea sunt medicamente cu risc, care necesită condiţii speciale de păstrare şi, de aceea, această măsură este bine-venită", a explicat dr. Dorin Ionescu.
El a adăugat că această măsură este şi în avantajul pacientului, pentru că nu mai trebuie să alerge după reţete la medicul de familie, pe la farmacii, ci le ia din unitatea sanitară unde urmează tratamentul.
Dr. Ionescu a spus că nu ar trebui să existe probleme în aprovizionarea cu medicamente pentru că spitalele funcţionează după contractul-cadru de anul trecut.
El a evidenţiat totodată că se face şi o economie de bani, nu o sumă prea mare, dar din aceasta se pot trata şi alţi bolnavi. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Datoriile Ministerului Sănătăţii şi CNAS către farmacii, distribuitori şi producători - 935 milioane lei Bucureşti, 16 mar /Agerpres/ - Datoriile Ministerului Sănătăţii şi ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate către farmacii, distribuitori şi producători au ajuns la 935 milioane de lei pentru medicamentele compensate şi gratuite, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Asociaţiei...
CNAS: Actualizarea preţurilor la medicamente, sursă de finanţare pentru tratamentele inovatoare Bucureşti, 24 feb /Agerpres / - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a salutat marţi decizia Ministerului Sănătăţii de a solicita deţinătorilor de autorizaţie de punere pe piaţă sau reprezentanţilor acestora să îşi actualizeze, până la data de 10 martie 2015, toate preţurile la medicamentele de uz...
Proiectul legii sănătăţii: Sistemul de asigurări de sănătate, reorganizat; monopolul CNAS, desfiinţat Proiectul legii sănătăţii, postat marţi pe site-ul Ministerului Sănătăţii, prevede, în ceea ce priveşte sistemul de asigurări de sănătate, desfiinţarea monopolului CNAS şi autonomie în conducerea şi în administrarea Fondului naţional de asigurări obligatorii de sănătate.
CNAS a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat contractul cost-volum-rezultat pentru tratamentul fără interferon al hepatitei cronice virale C şi cirozei hepatice C, în baza căruia vor beneficia de tratament pacienţii cu stadiul de fibroză F4, comisiile consultative de specialitate ale Ministerului...
Deputatul Sonia Drăghici (PSD): CNAS să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) ar trebui să treacă în subordinea Ministerului Sănătăţii, a declarat vineri, la Oradea, într-o conferinţă de presă, deputatul dr. Sonia Drăghici, membru în Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
Pachetul de servicii medicale de bază şi Contractul-cadru intră în vigoare de la 1 iunie Pachetul de servicii medicale de bază care intră în vigoare începând cu 1 iunie aduce numeroase modificări, menite, după cum susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi cei ai CNAS, să ducă la eliminarea erorilor şi la diminuarea fraudelor din sistem.