Cele mai citite
 


Peste 15 copii se nasc, lunar, cu deficienţe de auz
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Între 15 şi 20 de copii se nasc, lunar, în România cu deficienţe de auz, la aceştia adăugându-se "copiii cărora le scade auzul din cauza otitei, meningitelor, tratamentelor cu antibiotice tari", a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, prof. dr. Roland Laszig.

Profesor la Universitatea din Freiburg, Germania, Roland Laszig a arătat că a efectuat pentru prima dată un implant cohlear în 1984 şi a început să facă astfel de implanturi la copii în 1986.

Potrivit acestuia, doi-trei copii se nasc, săptămânal, cu surditate. Cu cât implantul este făcut mai devreme, la o vârstă mai fragedă, cu atât şansa de reuşită este mai mare, a spus el. În opinia specialistului german, cu ajutorul implantului cohlear se economisesc mulţi bani. Roland Laszig a spus că a realizat implantul cohlear la un copil de numai 123 de zile.

Primul implant făcut de profesorul german, în România, a fost realizat în anul 2000, la Iaşi. De-a lungul carierei, el a efectuat 2.000 de asemenea intervenţii.

Roland Laszig a mai afirmat că, din punct de vedere al educaţiei medicale, România este pe un drum bun, dar echipamentul tehnic de care dispun spitalele şi clinicile româneşti ar trebui îmbunătăţit.

Prezent la conferinţa de presă, Antonio Sportelli, managerul pentru Europa Centrală şi de Est al Cohlear-AG, a precizat că tehnologia firmei pe care o reprezintă se regăseşte în peste 90 de ţări.

"Mulţi oameni pot profita de această tehnologie, dar nu ştiu de ea. Auzul este singurul din cele cinci simţuri care poate fi recuperat. Până în prezent, au beneficiat de implant cohlear 180.000 de persoane. Cel mai mic pacient a fost de trei luni şi cel mai în vârstă, de 102 ani", a spus Sportelli.

El a dat asigurări că va continua să ajute România în dezvoltarea implantului cohlear.

Potrivit lui Antonio Sportelli, în peste 93% din cazuri implantul funcţionează perfect după mai mulţi ani, iar din 40.000 de implanturi cohleare realizate în ultimii ani, sub 1% s-au defectat.

Profesorul Roland Laszig, unul dintre cei mai buni specialişti în implanturi cohleare din lume, a realizat, joi, 2 iulie, la Bucureşti, implanturi de acest gen pentru trei copii cu hipoacuzie profundă.

Dispozitivul de implantare se adresează persoanelor cu hipoacuzie profundă dobândită congenital, în urma unei infecţii ori a unui traumatism sever în timpul copilăriei şi este folosit cu succes în practica medicală încă din anul 1982.

În România, primul implant cohlear a fost realizat în anul 2000. În ţara noastră sunt sute de copii înscrişi pe listele de aşteptare pentru un implant cohlear. AGERPRES/(Roberto Stan

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Primul centru privat specializat în implant cohlear din România Primul centru privat specializat în implant cohlear din România s-a inaugurat joi, la spitalul Sf. Constantin din Braşov.Centrul beneficiază de investiţii de peste 300.000 de euro, are trei săli de operaţie şi este dotat cu aparatură de ultimă generaţie produsă de lideri mondiali în domeniu, precum şi...
Implant cohlear la o fetiţă de doi ani şi şase luni La Spitalul de Copii 'Grigore Alexandrescu' o echipă complexă alcătuită din chirurgi, audiologi, ORL-işti, logopezi, specialişti în implant cohlear au realizat, pentru prima dată în această unitate medicală de pediatrie, un implant cohlear la o fetiţă de doi ani şi şase luni, diagnosticată în 2008 cu...
Primul implant cohlear în sistemul privat O echipă mixtă de la Spitalul Regina Maria şi Clinica Urechii a efectuat pentru prima dată în România o operaţie de implant cohlear în sistem privat, informează joi printr-un comunicat de presă unitatea sanitară.
Nu tratati amigdalita si otita? - Va expuneti la riscuri foarte grave Amigdalitele si otitele sunt printre cele mai frecvente afectiuni in randul copiilor si pot duce la complicatii grave, putand fi un punct de plecare catre meningita daca nu sunt tratate la timp. De multe ori astfel de afectiuni sunt virale, insa multi parinti trateaza copiii cu antibiotice, in...
Operaţie de implant cohlear la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" La Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a fost realizat marţi un implant cohlear efectuat pentru prima dată cu electrod perimodiolar ce asigură un contact electric perfect între implant şi terminaţiile nervului auditiv.