Cele mai citite
 


Elena Udrea se pronunţă pentru un buget unic la nivelul Capitalei
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele PDL Bucureşti, Elena Udrea, s-a pronunţat marţi pentru crearea unui singur buget la nivelul Capitalei.
"Una dintre modificările importante la legea Capitalei este crearea bugetului consolidat, agregat. Avem nu numai şase sectoare, ci avem şi şase bugete. Dintr-o evidenţă reiese că diferenţa între bugete este uriaşă şi permite o dezvoltare neunitară şi inechitabilă faţă de locuitorii Bucureştiului. Dacă sectorul 1 are 1,1 miliarde de lei, sectorul 5 are 350 milioane lei, cel mai sărac", a susţinut Udrea, la o dezbatere pe tema reformei administrative a Capitalei.
Oficialul PDL a spus că legea Capitalei trebuie să ofere soluţii pentru o dezvoltare echitabilă şi logică a Bucureştiului.
"Sperăm ca, prin ceea ce propunem, să reuşim să rezolvăm această problemă, care s-a generat în bătălia politică dusă de primarul Traian Băsescu cu Guvernul Adrian Năstase, când, prin nu ştiu câte ordonanţe succesive, de urgenţă, Guvernul a intervenit în administraţia locală a Bucureştiului. S-au luat nenumărate competenţe de la primarul Băsescu şi s-au dat către primarii de sector, cu toţii PSD. (...) O nedreptate agreată azi de către cei care o contestau, mă refer la PNL", a afirmat Elena Udrea.
Preşedintele PDL Bucureşti a spus că, din punct de vedere administrativ-teritorial, susţine împărţirea în continuare a Capitalei în şase sectoare, deşi ar fi unele argumente solide în favoarea desfiinţării lor. Unul dintre acestea ar fi că Bucureştiul este singura mare capitală europeană împărţită în şase unităţi administrativ-teritoriale încă din 1979, în condiţiile în care populaţia a crescut foarte mult şi sunt opinii că s-ar putea face această împărţire mult mai bine, în mai multe subdiviziuni teritoriale, a explicat Udrea.
"Nu am forţat lucrurile şi am rămas pe o împărţire în şase, iar competenţele celor care vor conduce sectoarele, fie că se vor numi primari de sector sau viceprimari, vor rămâne cu precădere în zona serviciilor sociale şi asigurării de prestări directe către populaţie. Competenţele legate de strategii, de urbanism, cele legate de serviciile medicale, de politicile sociale la nivelul Bucureştiului vor fi transferate la nivelul Capitalei, odată cu crearea instrumentului financiar necesar - bugetul", a afirmat Elena Udrea.
Potrivit oficialului PDL, prin legea Capitalei propusă se dă putere primarului Bucureştiului, consilierilor, dar şi responsabilitate faţă de felul în care conduc oraşul, faţă de toate problemele care vor fi în competenţa lor. AGERPRES/(A - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Traian Băsescu denunţă 'dezinformările' privind legea Sănătăţii şi spune că în sistemul actual 'românii nu sunt egali' Preşedintele Traian Băsescu a anunţat vineri seara decizia de retragere din dezbatere a noii legi a Sănătăţii, dar a ţinut să dezmintă "minciunile" care au dezinformat publicul asupra respectivului proiect de act normativ şi a precizat că în actualul sistem de sănătate există deja corupţie iar românii...
Braşov: PSD cere preşedintelui să declare starea de urgenţă pentru trei judeţe Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat vineri seara, la Braşov, că a solicitat în scris preşedintelui Traian Băsescu să declare starea de urgenţă pentru judeţele Buzău, Vrancea şi Constanţa, în ceea ce priveşte situaţia de la Mangalia unde populaţia oraşului nu are căldură de câteva săptămâni.
PSD nu se opune unei sesiuni parlamentare extraordinare, dar vrea şi discutarea unor OUG Partidul Social Democrat (PSD) nu se va opune convocării unei sesiuni parlamentare extraordinare, dar, pe lângă subiectele propuse de preşedintele Traian Băsescu, va susţine discutarea imediată a unor ordonanţe de urgenţă privind descentralizarea spitalelor, TVA şi finanţele publice locale, a anunţat...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
T.Băsescu a transmis Parlamentului cererea de reexaminare a Legii privind unele acte normative din domeniul cercetării Preşedintele Traian Băsescu a trimis marţi Parlamentului cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetării, pe motiv că menţine prevederea ca Academia Oamenilor de Ştiinţă, Academia de Ştiinţe...