Cele mai citite
 


Generalul Jaruzelski face chimioterapie
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ultimul lider comunist al Poloniei, generalul Wojciech Jaruzelski, face chimioterapie la o clinică militară din Varşovia, după ce a fost diagnosticat cu o formă de cancer, transmite Associated Press.
Generalul Jaruzelski se află în spital şi urmează chimioterapie, de vinerea trecută, dar se simte bine şi ar putea fi externat în cursul acestei săptămâni, deşi probabil tratamentul va trebui continuat, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, col. Piotr Dabrowiecki.

Fostul dictator comunist polonez Wojciech Jaruzelski, în vârstă de 87 de ani, a mai fost spitalizat în martie pentru o gravă infecţie respiratorie, iar analizele au arătat atunci prezenţa unui limfom.

În 2009, fostul lider comunist al Poloniei a fost supus unei intervenţii chirurgicale pentru o afecţiune de origine cancerigenă la faţă.

Generalul suferă de câţiva ani de probleme cardiace şi respiratorii care au condus de asemenea la spitalizarea sa în luna decembrie 2010.

Wojciech Jaruzelski s-a aflat la putere între 1981 şi 1989. El a reprimat la sfârşitul lui 1981 mişcarea Solidaritatea condusă de Lech Walesa, devenită în 1980 primul sindicat independent din lumea comunistă.

Fostul şef al Partidului Comunist polonez a fost acuzat oficial în 2007 de 'crimă comunistă' pentru că a impus ţării sale Legea Marţială la 13 decembrie 1981. El este pasibil de 10 ani de închisoare.

Jaruselski a facilitat totuşi tranziţia democratică a Poloniei, acceptând în 1989 să împartă puterea cu opoziţia anticomunistă, reprezentată de Solidaritatea, după care s-a retras din viaţa publică la sfârşitul lui 1990.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ratko Mladic a suferit de o formă gravă de cancer al sistemului limfatic Fostul lider militar al sârbilor bosniaci Ratko Mladic a suferit de o 'formă gravă de cancer al sistemului limfatic' şi a fost supus unui tratament cu chimioterapie şi unei intervenţii chirurgicale la Belgrad, în 2009, a declarat joi avocatul acestuia, Milos Saljic, transmite AFP.
Generalul Wojciech Jaruzelski, spitalizat pentru infecţie respiratorie şi diagnosticat cu cancer Fostul dictator comunist polonez Wojciech Jaruzelski /88 ani/ a recunoscut că suferă de un limfom într-un interviu publicat luni de cotidianul naţional Wprost.
Medicina personalizata: o realitate pentru Roche la ASCO 2011 In cadrul celei de-a 47-a editii a Congresului Anual al Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO), desfasurat recent la Chicago, Roche si Genentech au prezentat rezultatele a aproximativ 300 de studii clinice pentru noi medicamente destinate tratamentului cancerului, deja aprobate sau aflate...
Merck primeşte aprobarea din partea FDA pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab) în cancerul pulmonar avansat non-microcelular Merck (NYSE: MRK), cunoscută în afara Statelor Unite şi Canadei sub numele MSD, a anunţat astăzi că Administraţia Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) a acordat aprobarea pentru terapia inovatoare cu KEYTRUDA® (pembrolizumab), terapia anti-PD-1 a companiei, pentru tratarea pacienţilor cu cancer...
Noi rezultate arată că Giotrif® (afatinib) a prelungit cu peste un an rata de supraviețuire a pacienților cu cancer pulmonar cu cel mai comun tip de mutație EGFR (del19), comparativ cu tratamentul standard prin chimioterapie • Pacienții cu cancer pulmonar cu alt tip de celule decât cele mici (NSCLC), care prezintă mutații ale Receptorului pentru Factorul de Creștere Epidermal (EGFR) cu deleții în exonul 19, au supraviețuit, în medie, cu un an în plus, dacă au început tratamentul cu afatinib în loc de tratamentul standard...
Medicament ce creşte durata de viaţă a pacientelor care suferă de cancer avansat de col uterin Un proiect prezentat la cea de-a 49-a reuniune anuală a Asociaţiei Americane de Oncologie Clinică (ASCO), care se desfăşoară între 2 şi 4 iunie la Chicago, demonstrează că pacientele cu cancer de col uterin în stare avansată şi recurentă tratate cu Bevacizumab (Avastin), combinat cu chimioterapie, trăiesc...