Cele mai citite
 


Gorj: Angajaţii spitalului din Bumbeşti-Jiu se luptă pentru posturi la redistribuire
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Bumbeşti-Jiu s-au strâns, marţi, în curtea sediului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj pentru a fi redistribuiţi la alte unităţi medicale din judeţ după ce unitatea sanitară la care activau a fost desfiinţată de Ministerul Sănătăţii.
Consilierii judeţeni şi-au dat acordul, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru preluarea spitalului din Bumbeşti-Jiu şi transformarea acestuia în secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, aflat în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Gorj. Cu toate acestea, potrivit liderului Sanitas Gorj, Valentin Popa, pe lista finală publicată de Ministerul Sănătăţii unitatea spitalicească din Bumbeşti-Jiu apare ca fiind desfiinţată, numărându-se printre cele 67 de unităţi din ţară care nu mai pot semna contracte cu Casa Judeţeană de Asigurări.
Angajaţii spitalului sunt îngrijoraţi că locurile vacante în celelalte unităţi medicale nu sunt suficiente şi vor rămâne fără un loc de muncă. Din totalul de 103 persoane angajate la spital, o parte din medici şi-au găsit deja un loc de muncă la celelalte spitale din judeţ, iar câteva asistente au fost redistribuite la Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa.
"Dacă celor de la Ministerul Sănătăţii nu le-a păsat de noi, angajaţii, care am muncit la spital o viaţă întreagă, trebuiau să se gândească măcar la pacienţii care se tratează acolo. Am avut tot ce ne trebuie. E modernizat spitalul. Nu are datorii. Păcat de noi că acum stăm pe la uşile directorilor şi nu ştim unde ne vom angaja. Cei mai mulţi dintre noi avem zeci de ani de vechime în spate şi este o bătaie de joc toată această situaţie", a spus una dintre asistentele medicale de la spitalul din Bumbeşti-Jiu.
În timp ce angajaţii spitalului se luptă la Târgu-Jiu pentru obţinerea unui post la redistribuire, primarul oraşului Bumbeşti-Jiu, Constantin Bobaru, şi preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, se află la Bucureşti unde fac demersuri la Ministerul Sănătăţii pentru obţinerea aprobării de preluare a unităţii spitaliceşti. Constantin Bobaru a precizat marţi, pentru AGERPRES, că au avut o întâlnire cu ministrul Cseke Attila căruia i-au prezentat varianta de transformare în secţie externă a spitalului, dar acesta nu a agreat ideea. Bobaru a mai spus că vor continua demersul început pentru a evita transformarea spitalului în cămin de bătrâni.
Reprezentanţii DSP alături de cei ai Sanitas Gorj susţin că există locuri suficiente în spitalele din Gorj pentru cadrele medicale de spitalul din Bumbeşti-Jiu, urmând ca, în situaţia în care reprezentanţii administraţiei locale şi judeţene nu vor obţine aprobarea de la Ministerul Sănătăţii, să treacă la redistribuirea angajaţilor. Programul de redistribuire se derulează în trei etape - în prima etapă personalul medical va fi distribuit pe posturile existente în spitalele din judeţ, în a doua etapă ce se va derula la jumătatea lunii aprilie, medicii şi asistentele vor fi repartizaţi în judeţele vecine. Cei care vor rămâne fără un loc de muncă şi după aceste etape vor putea lucra în alte judeţe, acolo unde se vor mai găsi locuri libere. AGERPRES/(AS - Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Circa 77 000 lei, imputaţi Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu în luna octombrie Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj au efectuat pe parcursul lunii octombrie o serie de controale la Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu, pentru neregulile depistate fiind imputată suma de 77 000 lei, a declarat, miercuri, preşedintele interimar al instituţiei...
Gorj: Medicii din Policlinica Spitalului Târgu-Jiu, controlaţi în vederea respectării programului de lucru Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, alături de cei ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, au efectuat, marţi, controale la cabinetele din cadrul Policlinicii unităţii spitaliceşti pentru a depista eventuale cazuri în care medicii nu respectă programul de lucru, activând în...
Gorj: Personalul medical al spitalului din Bumbeşti-Jiu a fost redistribuit la unităţile din judeţ Redistribuirea personalului medical al Spitalului Orăşenesc din Bumbeşti-Jiu a fost finalizată, joi, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, cea mai mare parte dintre aceştia ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu.
Gorj: Spitalele din judeţ au datorii de peste 7 milioane de lei Aproximativ 7 milioane de lei este valoarea totală a datoriilor unităţilor spitaliceşti de pe raza judeţului Gorj, cea mai mare sumă fiind înregistrată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu.
Vâlcea: Spitalul de Urgenţă şi Maternitatea au fost preluate de către CJ Vâlcea Protocolul de preluare de către Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a Spitalului de Urgenţă şi a Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie din Râmnic a fost semnat, vineri, de preşedintele CJ, Ion Câlea şi de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Luminiţa Apostolescu, în prezenţa ministrului secretar de stat...
Gorj: Anchete ale DSP şi procurorilor în cazul decesului tinerei de 17 ani Procurorii Parchetului Târgu-Jiu şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj au deschis anchete separate în cazul tinerei de 17 ani decedate miercuri în secţia ORL în urma unui infarct miocardic, în paralel cu cele care au fost începute de Colegiul Medicilor Gorj şi conducerea Spitalului Judeţean...