Cele mai citite
 


Lucian Duţă: Regândim modelul de compensare a medicamentelor la programele naţionale
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, consideră că medicamentele incluse în programele naţionale ar trebui plătite pe preţuri de referinţă.
"În lista C2 avem medicamente care au aceeaşi substanţă activă pe care o plătim şi de 12-15 ori mai scump. Se impun şi aici reglementări, astfel încât să se introducă medicamente generice aşa cum am procedat pentru listele A şi B", a spus dr. Lucian Duţă, cu prilejul prezentării raportului Consiliului Concurenţei privind investigaţia sectorială pentru cunoaşterea pieţei distribuţiei angro de medicamente din România.
El a adăugat că din 2008 nu mai există mijloace de reglementare pe piaţa farmaceutică şi nu există niciun control. Acesta a precizat că introducerea unor noi reglementări ar aduce economii importante.
''Măsura de introducere a preţului de referinţă, cel puţin din punct de vedere tehnic, dacă nu şi social, a fost una corectă'', a subliniat preşedintele CNAS.
Dr. Lucian Duţă a admis că CNAS nu şi-a onorat obligaţiile de plată şi a spus că nici nu se întrevăd perspective pentru a aduce plata la zi, dar a evidenţiat faptul că nu există nicio plafonare la consum, ceea ce este un avantaj pentru producători. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Preşedintele CNAS susţine că de la 1 octombrie coplata nu se va aplica şi bolnavilor cronic Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), dr. Lucian Duţă, a declarat miercuri că bolnavii cronic nu vor trebui să plătească în plus, de la 1 octombrie, pentru medicamentele compensate.
Preşedintele CNAS: Este inacceptabil ca pacienţii internaţi în spital să fie nevoiţi să-şi cumpere singuri medicamentele Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, a declarat vineri, la Târgu-Jiu, că i se pare de neacceptat ca pacienţii internaţi în spitalele din România să fie nevoiţi să îşi cumpere anumite medicamente.
Ciurchea (CNAS): Prin contractele cost-volum mai mulţi pacienţi vor beneficia de tratament Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a afirmat luni, cu prilejul unei dezbateri, că prin încheierea de contracte cost-volum mai mulţi pacienţi vor beneficia de tratament, însă a precizat că semnarea acestor contracte nu ţine doar de CNAS, ci şi de producătorii...
Ciurchea(CNAS): România, prin introducerea medicamentelor de ultimă generaţie, le are pe absolut toate pe piaţă Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea, a declarat vineri, la Târgu Mureş, la Conferinţa Naţională de Farmacoeconomie şi Management Sanitar (CNFMS), că prin introducerea a 50 de noi medicamente de ultimă generaţie, România se poate lăuda că are absolut toate me...
Preşedintele CNAS: Nu voi lua în considerare dosarele de hepatită făcute în laboratoarele din afara listei Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că nu va aproba spre decontare dosarele pacienţilor cu hepatită ale căror testări sunt făcute în alt laborator decât cele 50 anunţate oficial.
Preşedintele CNAS: Guvernul a introdus un medicament pentru boli rare pe lista de compensate şi gratuite Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a anunţat, miercuri, că pe lista medicamentelor compensate şi gratuite adoptată marţi de Guvern se află şi o moleculă pentru boli rare.