Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii a solicitat CNAS o situaţie privind derularea Programului naţional de oncologie
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a solicitat Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate o situaţie privind derularea Programului naţional de oncologie, se arată într-un comunicat al MS transmis marţi AGERPRES.
"Astăzi am solicitat preşedintelui CNAS să ne prezinte de urgenţă situaţia la 31 martie a stocurilor de medicamente oncologice injectabile şi estimarea perioadei pentru care se pot asigura aceste medicamente, având în vedere numărul bolnavilor cu afecţiuni oncologice de la nivelul fiecărui judeţ", a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, citat în comunicat.
El a mai cerut direcţiilor de sănătate publică să verifice modul în care sunt asigurate medicamentele oncologice injectabile, la nivelul unităţilor sanitare din programul naţional, indiferent dacă acestea se află în reţeaua Ministerului Sănătăţii sau cea a autorităţilor locale.
Până la data de 11 aprilie, managerii unităţilor sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătăţii trebuie să prezinte soluţiile identificate pentru asigurarea necesarului de medicamente, în funcţie de numărul pacienţilor aflaţi în tratament. Conducerea Ministerului Sănătăţii a cerut şi autorităţilor locale să ia măsuri imediate în cazul unităţilor pe care le coordonează.
"Este grav dacă managerii unităţilor sanitare prin care se derulează Programul naţional de oncologie nu au demarat la timp licitaţiile privind achiziţia medicamentelor oncologice injectabile, deşi cunoaşteau încă de la sfârşitul anului trecut faptul că aceste medicamente se vor elibera în circuit închis prin farmaciile spitalelor şi, cel puţin în cazul celor care ne sunt în coordonare, vom lua măsuri dintre cele mai dure", a declarat ministrul Cseke.
În conformitate cu HG 1388/28 decembrie 2010 şi Ordinul ministrului Sănătăţii şi preşedintelui CNAS nr. 1581/1110/2011, începând cu data de 1 aprilie, medicamentele specifice pentru tratamentul ambulatoriu al bolnavilor cu afecţiuni oncologice incluşi în Programul naţional de oncologie se eliberează prin farmaciile cu circuit deschis aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pentru formele farmaceutice cu administrare orală, şi prin farmaciile cu circuit închis din structura unităţilor sanitare aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, pentru formele farmaceutice cu administrare parenterală.
Anul acesta, bugetul alocat pentru derularea Programului naţional de oncologie este de 751.996 mii lei. Programul naţional se desfăşoară prin 90 unităţi sanitare aflate în contract cu casele de asigurări de sănătate. În cadrul acestuia, aproximativ 98.000 de bolnavi cu afecţiuni oncologice primesc tratament gratuit, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătăţii. AGERPRES/(AS - Mihai Simionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ 2015 Cardul de sănătate şi terapia fără interferon, principalele noutăţi în sistemul de sănătate Bucureşti, 22 dec /Agerpres /- Implementarea cardului de sănătate, introducerea terapiei interferon free şi a unor noi medicamente pe lista de compensate, precum şi modificarea contractului-cadru au fost principalele noutăţi aduse sistemului de sănătate în 2015.
UPDATE: Ministerul Sănătăţii a început controalele în farmacii Ministerul Sănătăţii (MS) derulează, începând de joi, timp de o lună, controale în farmaciile care au contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat, pentru AGERPRES, directorul Departamentului de Comunicare al MS, Oana Grigore.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Cseke Attila: Pe viitor propunem investiţii prioritare la secţiile de terapie intensivă şi de oncologie Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a declarat, marţi, în faţa comisiilor de sănătate ale Parlamentului, că are în vedere în următorii ani investiţii prioritare în două-trei domenii, indicând secţiile de terapie intensivă şi cele de oncologie.
Constanţa: Aproape 3.000 de bolnavi de cancer beneficiază de tratament gratuit Un număr de 2.700 de constănţeni bolnavi de cancer beneficiază de tratament medical gratuit în cadrul Programului Naţional de Oncologie iar singurele secţii de specialitate din judeţ funcţionează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi la două centre private.
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...