Cele mai citite
 


Mureş: Prelevare de organe de la un pacient în vârstă de 8 ani
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă de medici formată din specialişti de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi Institutul de Urologie din Cluj-Napoca a participat, marţi, la Târgu Mureş, la o operaţie de prelevare de organe de la un pacient în vârstă de 8 ani, aflat în moarte cerebrală.
'Intervenţia a decurs în condiţii obişnuite, fără incidente notabile, particularitatea cazului fiind, din nefericire, faptul că donatoarea este o fetiţă de 8 ani şi că, în plus, prezenta o intervenţie chirurgicală abdominală antecedentă, în urmă cu nouă zile, pentru traumatismul pe care l-a suferit. Ficatul va ajunge la Institutul Clinic Fundeni. Echipa de la Cluj-Napoca a prelevat cei doi rinichi. (...) Fetiţa a suferit un accident de tren', a declarat presei, marţi, dr. David Leonard, de la Institutul Clinic Fundeni.
Potrivit medicului, fetiţa a suferit un traumatism al splinei, care însă nu a influenţat absolut deloc prelevarea ficatului.
Intervenţia de la SCJU Târgu Mureş a durat aproape trei ore.
Fetiţa a fost internată la Clinica ATI de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş cu multiple leziuni, dintre care cel mai grav a fost un politraumatism cranio-cerebral, soldat cu pierderea de substanţă cerebrală.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mureş: A opta prelevare de organe efectuată la SCJU de la începutul anului Echipe de medici din Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Bucureşti efectuează, miercuri, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, a opta prelevare de organe de la începutul acestui an, a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU, Mariana Negoiţă.
Mureş: Prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, coordonată de dr. Radu Zamfir O echipă de medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi Institutul Clinic Fundeni Bucureşti, coordonată de dr. Radu Zamfir, a prelevat, miercuri seara, rinichii şi ficatul de la un donator aflat în moarte cerebrală la...
Două prelevări de organe în aceeaşi zi, la SCJU Târgu Mureş O echipă de medici condusă de dr. Radu Zamfir a efectuat, vineri după amiază, a doua prelevare de organe din ultimele 12 ore, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, de această dată de la o pacientă de 40 de ani, aflată în moarte cerebrală.
Prelevare de organe şi trei transplanturi pentru reconstrucţia ligamentului încrucişat, la SCJU Târgu Mureş Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat miercuri că în ultimele 24 ore în cadrul instituţiei au avut loc trei transplanturi pentru reconstrucţie ligament încrucişat şi o prelevare de organe.
Mureş: Prelevare de organe la SCJU Târgu Mureş pentru salvarea a trei vieţi O echipă de medici de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti şi de la Institutul de Urologie din Cluj-Napoca au efectuat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, o prelevare de organe la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, de la o femeie decedată în urma unui anevrism cerebral.
Prima prelevare de plămâni din Transilvania, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş Mai multe echipe de medici din România şi Germania au prelevat, în noaptea de luni spre marţi, plămânii, rinichii şi ficatul de la un donator aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, aceasta fiind prima prelevare de plămâni din Transilvania şi a treia din România...