Cele mai citite
 


Preşedintele CJ Vâlcea a constituit o echipă de control la Spitalul Judeţean de Urgenţă
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, a constituit o comisie de verificare a activităţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă, pornind de la sesizările unor cadre medicale şi ale unor pacienţi, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, vicepreşedintele CJ Dumitru Persu.
"Această comisie va verifica măsurile de prevenire şi control a infecţiilor nozocomiale în secţiile cu risc major cum ar fi chirurgie, ortopedie, ATI, bloc operator, aprovizionarea cu substanţe dezinfectante. Se va verifica modul de aplicare a ghidului de protocoale terapeutice pe specialităţi. Vor mai fi urmărite modul cum se aplică Regulamentul de ordine şi funcţionare, modul cum lucrează Consiliul de Administraţie şi Corpul Director al Unităţii. Nu vor fi neglijate nici unităţile de prestări servicii - bucătăria şi spălătoria", a precizat Dumitru Persu.
Comisia, formată din medici, jurişti, auditori, va finaliza raportul privind controlul pe 15 aprilie.
În urmă cu două săptămâni, au existat mai multe reclamaţii cu privire la o posibilă infecţie cu virusul piocianic în Spitalul Judeţean de Urgenţă.
Medicul neurochirurg Adrian Cacoveanu a reclamat faptul că din cauza nerespectării modului de internare a pacienţilor - septici, împreună cu cei aseptici - a apărut în spital o infecţie nozocomială cu virus piocianic.
În urma verificărilor probelor prelevate de specialiştii DSP, au fost infirmate sesizările medicului Cacoveanu.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea a fost preluat în vara anului trecut de către Consiliul Judeţean. În decembrie 2010, în urma unui concurs, actualul manager, ec. Georgeta Sălişte, a fost reconfirmată în funcţie. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Spitalul de Obstetrică-Ginecologie a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea, 11 mar /Agerpres/ - Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea a devenit secţie a Spitalului Judeţean de Urgenţă printr-o hotărâre luată vineri, în şedinţă extraordinară de Consiliul Judeţean (CJ).
Managerul SJU Vâlcea: Nu se impune nicio sancţiune administrativă în cazul femeii care a născut în toaleta spitalului Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vâlcea, Georgeta Sălişte, a declarat luni că nu se impune nicio sancţiune pe linie administrativă în cazul femeii care a născut în urmă cu o săptămâna în toaleta unităţii de primiri urgenţe.
Vâlcea: Medicul Dan Ponoran, noul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă Medicul chirurg Dan Ponoran este începând de vineri noul director al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, el reuşind la concurs înaintea fostului manager Georgeta Sălişte.
Vâlcea: Demersuri iniţiate de Consiliul Judeţan pentru înfiinţarea secţiei de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a înaintat Ministerului Sănătăţii o cerere prin care se solicită înfiinţarea unei secţii de reumatologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a declarat, luni, pentru AGERPRES preşedintele instituţiei, Ion Cîlea.
Vâlcea: SJU i-a suspendat contractul de muncă chirurgului Constantin Ploscaru Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea a decis suspendarea contractului de muncă al medicului chirurg Constantin Ploscaru, se arată într-un comunicat remis vineri către AGERPRES.
Preşedintele CJ Vâlcea: Spitalul Judeţean de Urgenţă va avea un compartiment de reumatologie Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea va avea un compartiment de reumatologie, solicitarea în acest sens a Consiliului Judeţean primind aprobarea din partea Ministerului Sănătăţii, a declarat luni pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea.