Cele mai citite
 


Proiect pentru părinţi, profesori şi elevi cu deficit de atenţie
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie
 

Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Fundaţia Centrul Educaţia 2000+ a anunţat, vineri, finalizarea proiectului unui program de formare pentru părinţi, profesori şi elevii cu deficit de atenţiei şi hiperactivitate, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

Principalele rezultate ale proiectului constau în două ghiduri de bune practici, unul adresat cadrelor didactice şi consilierilor şcolari care au copii cu ADHD la clasă şi unul adresat părinţilor care au copii cu ADHD (disponibil pe suport electronic).

Proiectul a debutat în noiembrie 2007 şi este finanţat prin Grundtvig Partnership în cadrul Programului Educaţia pe tot Parcursul Vieţii al Uniunii Europene.

Potrivit sursei citate, proiectul are ca scop formarea unui număr de profesori, consilieri şcolari şi părinţi care au copii cu vârste între 6-18 ani, diagnosticaţi cu ADHD, privind standardele europene ale acestei afecţiuni.

Printre obiectivele urmărite se numără creşterea gradului de conştientizare în rândul cadrelor didactice, consilierilor şcolari, părinţilor şi stakeholderilor privind importanţa, simptomatologia ADHD şi legislaţia din domeniu, furnizarea cadrelor didactice şi părinţilor a unui pachet cu competenţe şi atitudini care să-i ajute în munca lor cu copii cu ADHD, la şcoală şi acasă, realizarea la nivel regional, a unor analize de nevoi în rândul profesorilor şi părinţilor, pe baza unor chestionare, împărtăşirea cunoştinţelor, strategiilor şi bunelor practici în domeniul ADHD, între ţările partenere, favorizând astfel cooperarea şi dialogul dintre aceştia.

În cadrul acestui proiect au fost implicate organizaţii din Turcia, Italia, Portugalia, Marea Britanie şi România.

Proiectul a constat în schimburi de experienţă în fiecare din ţările partenere, în perioada noiembrie 2007 - iunie 2009, în urma cărora au fost elaborate o serie de materiale educaţionale destinate profesorilor, consilierilor şcolari şi părinţilor cu copii cu ADHD (pachete de formare, ghiduri de bune practici, studii de caz etc.), şi au fost formaţi, la nivel local, 54 de profesori şi 20 de părinţi cu copii cu ADHD. AGERPRES/(AS)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Proiect destinat copiilor cu ADHD, în premieră naţională la Cluj -Napoca Asociaţia "Paşi Înainte" va derula, în premieră naţională, la Cluj-Napoca, un proiect destinat copiilor cu Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate Dezordonată (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder).
ADHD si riscul crescut de autovatamare in randul fetelor ajunse la maturitate ADHD (attention deficit hyperactivity disorder) este o afectiune neurologica ce se manifesta prin deficit de atentie si tulburari comportamentale in randul copiilor prescolari, dar care se amelioreaza odata cu inaintarea in varsta, in conditiile unui tratament corespunzator. Netratata la timp...
Dieta in ADHD ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) se traduce in romana prin Deficit de Atentie / Tulburare Hiperkinetica si se refera la un comportament bazat pe o combinatie dintre neatentie, hiperactivitate si impulsivitate ce afecteaza buna functionare a individului la scoala sau acasa. Simtomele...
Studiu despre simptomul ADHD Iaşi, 13 mai /Agerpres/ - Părinţii din România care au copii cu simptom ADHD (deficit de atenţie şi hiperactivitate - n.r.) sunt deosebit de preocupaţi de viitorul acestora, potrivit unui studiu prezentat, miercuri, la Iaşi, de specialiştii în domeniu.
Pesticidele din legume şi fructe, responsabile de sindromul de hiperactivitate (ADHD) la copii Oameni de ştiinţă de la universităţile Harvard /SUA/ şi Montreal /Canada/ au ajuns la concluzia, în urma unor studii coordonate, că pesticidele din legume şi fructe sunt în cele mai multe dintre cazuri factorul major responsabil de apariţia sindromului ADHD (Deficit de Atenţie şi Hiperactivitate) la...
Cea de-a II-a ediţie a campaniei 'ADHD există', la Timişoara Cea de-a II-a ediţie a conferinţelor cuprinse în campania 'ADHD există' s-a derulat, marţi, la Timişoara, în organizarea Fundaţiei de Abilitare 'Speranţa' şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.