Cele mai citite
 


Programul prelungit de muncă sporeşte riscul de boli cardiovasculare
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii, Corp sanatos
 

Cei care muncesc peste 11 ore pe zi, în locul programului obişnuit de la 9 la 5, prezintă un risc crescut de a se îmbolnăvi de inimă, avertizează experţi britanici citaţi marţi de BBC.

Riscul de a ajunge să sufere de afecţiuni cardiovasculare creşte cu până la 67% în cazul celor care muncesc timp îndelungat, conchide studiul publicat în Analele de medicină internă.

O echipă de cercetători de la University College London a urmărit un grup de 7000 de funcţionari timp de 11 ani. În acest răstimp, 192 dintre participanţi au suferit un atac de cord. Cercetătorii au stabilit că cei care lucrează 11 ore sau mai mult pe zi sunt de două ori mai expuşi riscului de a face infarct.

Potrivit profesorului Mika Kivimaki, care a condus echipa de studiu, medicii ar trebui să înceapă să-i întrebe pe pacienţii veniţi la consultaţii şi în legătură cu programul de lucru.

Rezultatele studiului se doresc a fi totodată un semnal de alarmă pentru cei care muncesc în exces, mai ales dacă prezintă deja şi alţi factori de risc, cum sunt hipertensiunea.

Acum, problema cercetătorilor este de a stabili, pe baza altor studii, dacă reducerea programului de lucru duce la îmbunătăţirea stării de sănătate cardiovasculară.

În orice caz, a remarcat profesorul Stephen Holgate, de la Consiliul de cercetare medicală, care a cofinanţat studiul, a devenit limpede că atunci când ai în vedere un stil de viaţă sănătos nu trebuie să te gândeşti doar la dietă şi exerciţii fizice.

Totuşi, subliniază alţi experţi, mai trebuie analizată şi influenţa altor factori, cum sunt condiţiile de lucru, stresul sau o personalitate agresivă ori iritabilă.AGERPRES/(Mihaela Toth)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cum putem evita un atac de cord sau un accident vascular cerebral? Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca mai mult de 17.3 milioane de oameni de pe glob au murit în anul 2008 de boli cardiovasculare, cum ar fi atacul de cord sau accidentul vascular cerebral. Contrar credintei populare, patru din cinci dintre aceste decese au avut loc în ţările mici şi cu...
Femeile cu muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de boli cardiovasculare Femeile care depun o muncă stresantă prezintă cu 40% mai multe riscuri de a suferi un atac de cord, cerebral sau de a fi operate pentru a se deschide o arteră obstrucţionată în comparaţie cu femeile a căror activitate este mai satisfăcătoare, potrivit unui studiu publicat duminică, informează AFP.
Un regim alimentar sănătos reduce riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral (studiu) O alimentaţie sănătoasă, bogată în fructe, legume şi peşte reduce semnificativ riscul unui al doilea atac de inimă sau cerebral la persoanele care suferă de boli cardiovasculare, arată un studiu realizat de cercetători canadieni de la McMaster University din Vancouver şi preluat de agenţia Xinhua.
Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool (studiu) Munca în exces îi determină pe oameni să consume mai mult alcool, punându-şi în pericol sănătate, avertizează oamenii de ştiinţă într-o cercetare publicată miercuri în British Medical Journal (BMJ).
Exerciţiile fizice în exces după un atac de cord cresc riscul de deces (studiu) Exerciţiile fizice în exces după un atac de cord cresc riscul de deces, relevă un studiu american publicat marţi în revista Mayo Clinica Proceedings. Autorii subliniază că cercetarea a fost realizată în rândul supravieţuitorilor unui atac de cord şi rezultatele nu se pot aplica la populaţia generală...
Bolile persistente de piele pot cauza afecţiuni cardiovasculare (studiu) Cercetătorii japonezi au descoperit că maladiile de piele persistente, netratate, ar putea afecta organele interne, provocând boli cardiovasculare şi tulburări metabolice, informează miercuri agenţia Xinhua.