Cele mai citite
 


Sfatul de a-i culca pe nou-născuţi pe spate duce la plagiocefalie
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Pediatrie, Mama si copilul
 

Sfatul medicilor pediatri de a-i culca pe nou-născuţi pe spate pentru a reduce riscurile de moarte subită are ca efect o creştere a numărului copiilor care au craniul turtit, stare ce poartă numele de plagiocefalie, conform unui material publicat de BBC.

Cercetători din Statele Unite ale Americii remarcă o creştere semnificativă a cazurilor de plagiocefalie după însuşirea de către părinţi a sfaturilor cu privire la cea mai sigură poziţie de dormit pentru sugari.

Nou-născuţii au cutia craniană suficient de moale pentru a-şi modifica forma chiar şi în cazul unei presiuni foarte mici, dacă această presiune este aplicată constant. Poziţia întins pe spate, pe o saltea mai fermă, sau poziţionarea micuţilor în scaunele special concepute pentru transportul în maşină, poate exercita suficientă presiune asupra zonei din spate a craniului pentru a-i da apoi un aspect plat, permanent, conform pediatrilor.

Campania "Back to Sleep" iniţiată în 1994 le recomanda părinţilor să-şi culce copii nou-născuţi pe spate pentru a reduce riscul producerii sindromului morţii subite. Ca rezultat, în prezent sugarii îşi petrec cea mai mare parte a primelor luni de viaţă întinşi pe spate.

Conform unor statistici, aproximativ jumătate din toţi sugarii mai mici de 1 an au o plagiocefalie mai mult sau mai puţin pronunţată.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL ZIKA Cercetători brazilieni asociază pentru prima oară Zika cu deformarea articulaţiilor la nou-născuţi Cercetători brazilieni au stabilit o posibilă legătură între virusul Zika şi un sindrom ce provoacă deformarea articulaţiilor la nou-născuţi, potrivit unui studiu publicat de revista British Medical Journal, citat de EFE.
În primul an de viaţă, copiii ar trebui să doarmă în camera părinţilor, pentru limitarea riscului de moarte subită Copiii mici ar trebui să doarmă în dormitorul părinţilor în primul an de viaţă, în pătuţuri speciale pentru nou-născuţi, potrivit unor noi recomandări ale Academiei Americane de Pediatrie (AAP). Această măsură este menită să contribuie la reducerea riscului de moarte subită infantilă, informează AFP...
Senzaţia de durere este resimţită asemănător de sugari şi de adulţi (studiu) Creierul bebeluşilor reacţionează în mod similar cu cel al adulţilor atunci când sunt expuşi la stimuli dureroşi, cercetătorii deducând de aici că nou-născuţii resimt durerea în mare măsură asemănător cu adulţii, conform unui studiu efectuat în Marea Britanie ale cărui rezultate au fost publicate în...
Au fost create celule suşă pentru repararea discurilor intervertebrale O echipă de cercetători francezi a reuşit să transforme celule stem adipoase în celule care alcătuiesc discurile coloanei vertebrale pentru a le repara, scrie publicaţia electronică pourquoidocteur.fr, citând un studiu apărut în publicaţia de specialitate 'Stem Cell'.
VIRUSUL Zika Cercetătorii brazilieni au găsit virusul în glandele salivare ale ţânţarului obişnuit Un grup de cercetători brazilieni au anunţat că au descoperit virusul Zika în glandele salivare ale ţânţarului obişnuit (Culex), ceea ce este un indiciu că şi acesta ar putea transmite boala, relatează EFE.
Starea de sănătate a americanilor este mediocră, potrivit unui nou studiu Statele Unite ale Americii /SUA/ au rămas în urma altor ţări dezvoltate la capitolul sănătate, în pofida progreselor obţinute în ultimele două decenii, relevă un studiu citat miercuri de agenţia Reuters.