Cele mai citite
 


Siropul de arţar este un 'superaliment'
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Siropul de arţar, o adevărată instituţie în Canada, are proprietăţi anti-inflamatoare şi anti-oxidante asemănătoare cu cele ale afinelor, ceaiului verde şi altor 'superalimente' de acest fel, arată un studiu ştiinţific menţionat de site-ul lesquotidiennes.com.
'Am descoperit că mai multe elemente (din siropul de arţar) au proprietăţi anti-oxidante şi anti-inflamatoare care s-au dovedit eficiente în cancer, diabet şi boli baceteriologice', scrie Navindra Seeram, profesor la Universitatea din Rhode Island (Statele Unite), care a condus studiul.

Polifenolii din suc ar putea contribui la menţinerea nivelului de zahăr din sângele diabeticilor, prin inhibarea enzimelor implicate, adaugă cercetătorul.

Oamenii de ştiinţă, care au studiat siropul de arţar de Quebec, au identificat 54 de elemente binefăcătoare, dintre care cinci total necunoscute. Unul dintre ele a fost botezat quebecol, în cinstea provinciei canadiene francofone, cel mai mare producător mondial al acestui sirop. Noile molecule descoperite le oferă chimiştilor posibilitatea să creeze noi remedii împotriva altor boli. Rezultatele cercetării au fost prezentate recent la reuniunea anuală a American Chemical Society din California, urmând să fie publicate în următorul număr al Journal of Functionnal Foods.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sucurile fără zahăr nu sunt cu mult mai bune pentru sănătate, comparativ cu cele cu zahăr Două noi studii au identificat o serie de legături între aşa-numitele băuturi răcoritoare dietetice, fără zahăr, şi o stare a sănătăţii mai precară, conform site-ului LiveScience.com.
Excesul de zahăr, ce caracterizează regimul alimentar occidental , ar favoriza dezvoltarea cancerului la sân Excesul de fructoză, un tip de zahăr de consum curent, ar putea favoriza apariţia şi dezvoltarea cancerului la sân, potrivit unui studiu desfăşurat pe şoareci. O echipă de cercetători de la MD Anderson Cancer Center, centrul de cercetări în cancerologie al Universităţii Texas, a arătat că fructoza contribuie...
Un regim alimentar bogat în sare dublează riscurile cardiace pentru diabetici Pe lângă zahăr şi sarea le poate pune probleme de sănătate persoanelor, care suferă de diabet, conform unui nou studiu japonez care a ajuns la concluzia că un regim alimentar bogat în sare poate duce la dublarea riscurilor cardiace pentru diabetici, informează miercuri Live Science.
Risc crescut de cancer de prostată pentru bărbaţii care consumă o băutură carbogazoasă pe zi (studiu) Bărbaţii care consumă echivalentul unei doze de băuturi răcoritoare carbogazoase pe zi se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de cancer de prostată, conform unui studiu medical suedez, transmite AFP.
Un nou studiu identifică o legătură între locul de muncă şi riscul de cancer mamar Femeile care desfăşoară activităţi în medii în care sunt expuse la substanţe carcinogene şi/sau care perturbă funcţiile endocrine ale organismului, întâmpină un risc crescut de a se îmbolnăvi de cancer mamar, conform unui nou studiu publicat în Canada, transmite Xinhua.
Consumul unei singure doze de suc carbogazos pe zi măreşte riscul de diabet de tipul 2 Consumul unei singure doze de suc carbogazos pe zi măreşte considerabil riscul de îmbolnăvire de diabet de tipul 2, conform unui nou studiu realizat în Europa, conform LiveScience.com.