Cele mai citite
 


Timiş: Spitalele din Buziaş şi Ciacova - desfiinţate, autorităţile locale - nemulţumite
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din Buziaş şi Ciacova au fost închise, în urma deciziei Guvernului, în timp ce autorităţile locale se declară nemulţumite şi spun că vor face tot ce le stă în putinţă pentru a le menţine în funcţiune, cu aceeaşi destinaţie.
"Nu este normal ceea ce se întâmplă. Buziaşul este una dintre cele mai importante staţiuni din ţară şi rămâne fără spital. Nu s-a ţinut cont că este o staţiune balneoclimaterică. Vom lupta până la capăt. Am hotărât în Consiliul Local că nu vom fi de acord cu transformarea spitalului în azil. Noi dorim, fie menţinerea ca centru de sănătate sau de urgenţă, fie transformarea în secţie externă a Spitalului Judeţean Timişoara, pe profil cardiac, pentru recuperarea bolnavilor de inimă", a declarat pentru AGERPRES viceprimarul oraşului Buziaş, Florian Petru.
Centrul de sănătate din Ciacova a fost transformat într-unul de permanenţă, în cadrul căruia medicii de familie asigură doar continuitatea serviciilor medicale, nemaiexistând posibilitatea internărilor sau a consulturilor medicale de specialitate.
"Până la ora 15,00, pacienţii se pot adresa medicilor de familie, iar, după această oră, medicilor care asigură permanenţa la centru. Noi am cerut ca Centrul de sănătate din Ciacova să rămână în funcţiune ca secţie externă a Spitalului Judeţean Timişoara. În Ciacova mai sunt funcţionale trei aziluri de bătrâni şi nu putem să ne angajăm că vom mai putea susţine financiar o nouă unitate de acest fel", a declarat pentru AGERPRES primarul oraşului, Petru Filip. Centrul din Ciacova nu are linie de gardă şi, ca atare, nu se poate încheia nici contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. În oraş a rămas funcţional laboratorul pentru analize, care este deschis două zile pe săptămână.
Numărul personalului medical şi auxiliar angajat în cele două unităţi din Buziaş şi Ciacova este relativ mic, doar 27, ceea ce ar permite reangajarea medicilor, asistentelor şi a îngrijitorilor cât mai aproape de localitatea de domiciliu.
Managerul general al Spitalului Judeţean Timişoara, prof. dr. Gheorghe Nodiţi, declara recent pentru AGERPRES că aproape 40% dintre cazurile internate ca urgenţe sunt din judeţele limitrofe (de obicei, victime ale accidentelor de circulaţie - n.r.), care sunt şi cele mai costisitoare, deoarece rămân internate luni de zile, pentru recuperare.
"Acestea sunt, întotdeauna, cazuri costisitoare, deoarece stau de la o lună până la o jumătate de an sau un an, în spitalul nostru. Suntem într-o situaţie în care nu avem o colaborare - din punctul de vedere al pacienţilor care vin la noi şi care depăşesc fenomenul de urgenţă, intrând în circuitul de cronic, în care el (pacientul - n.r.) trebuie supravegheat o perioadă mai lungă de timp.(...) Noi, dacă am beneficia de un staţionar de cronici - sperăm acum ca, prin desfiinţarea unor spitale, să reuşim să le luăm ca secţii exterioare de cronici - de la Buziaş şi Ciacova. Atunci, şi pentru noi va fi mai uşor, deoarece nu va mai fi nevoie să stea pacienţii la secţiile de Anestezie, Terapie Intensivă (ATI) sau neurologie, pentru că nu ai unde să-i duci într-o unitate de supraveghere medicală.(...)", a afirmat prof. dr. Gheorghe Nodiţi. AGERPRES/(A, AS - Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O nouă prelevare de organe, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat în noaptea de marţi spre miercuri, ficatul şi rinichii de la o pacientă ce intrase în moarte cerebrală, în urma unui accident vascular...
Timiş: Spitalul de Boli Infecţioase a semnat actul adiţional de prelungire a contractului cu CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi reprezentanţii Spitalului de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara, au semnat, joi, actul adiţional de prelungire a contractului, până la data de 30 iunie 2016.
Timiş: Prelevare de pancreas, la Spitalul Judeţean Timişoara Medici din cadrul Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara, împreună cu specialişti din Bucureşti şi din Cluj, au prelevat vineri dimineaţa, ficatul, pancreasul şi rinichii de la un pacient în vârstă de 49 de ani, din Oradea.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Dr. Dorel Săndesc: Spitalul Judeţean de la Timişoara, principalul furnizor de organe prelevate din ţară (interviu) Timişoara, 3 mar /Agerpres/ - Prof. univ. dr. Dorel Săndesc, şeful Clinicii de Anestezie, Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Timişoara, a acordat un interviu Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES în care spune că numărul record de prelevări de organe care se efectuează în acest...
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...