Cele mai citite
 


Tulcea: Buget insuficient pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bugetul Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) din Tulcea este pentru următoarele două luni cu 60% mai mic decât cel minim necesar, conform directoarei Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Anişoara Radu.
'Pentru Serviciul de Ambulanţă, avem un buget de 500.000 de lei pe lună, o sumă descurajantă având în vedere faptul că bugetul minim ar fi fost de 1,3 milioane de lei pe lună. Vom face demersuri pentru a obţine o suplimentare, fiindcă altfel este imposibil ca serviciul să supravieţuiască', a declarat marţi pentru AGERPRES directoarea CJAS.
Ea a spus că bugetul primit zilele acestea de instituţie este pentru o perioadă de două luni, ca urmare a prelungirii perioadei de contractare a serviciilor medicale până la data de 1 iunie, astfel că există posibilitatea unor rectificări.
În ceea ce priveşte fondurile alocate furnizorilor de servicii medicale, directoarea CJAS a susţinut că dacă la capitolul plata medicilor de familie nu există probleme, farmaciile, la fel ca şi luna trecută, riscă să rămână fără fonduri în ultimele zile ale lunii.
'Luna trecută, farmaciile au sistat furnizarea reţetelor compensate şi gratuite pe data de 25 iar luna aceasta se va întâmpla la fel. Suma alocată acestor unităţi, 2,7 milioane de lei, este destul de mică', a explicat directoarea Radu.
Necesarul de fonduri pentru Serviciul de Ambulanţă din judeţul Tulcea se ridică la peste un milion de lei, în condiţiile în care instituţia asigură şi transportul săptămânal la Tulcea a persoanelor din Delta Dunării care au nevoie de dializă. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Serviciul Judeţean de Ambulanţă are nevoie de un buget anual de peste 13,6 milioane de lei Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea are nevoie în acest an de un buget de peste 13 milioane de lei, începând de luna viitoare sumele necesare acestei instituţii publice urmând să fie asigurate de Ministerul Sănătăţii.
Galaţi: Serviciul de Ambulanţă a înregistrat cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, în ultimele 24 de ore Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi a înregistrat, în ultimele 24 de ore, cu 50% mai multe solicitări decât de obicei, intervenind în peste o sută de cazuri, a declarat luni presei, directorul instituţiei, Mihai Polinschi.
Bihor: Serviciul de Ambulanţă vrea să amplaseze cel puţin zece defibrilatoare în spaţiile publice aglomerate Oradea, 11 mar/Agerpres/- Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor a iniţiat vineri o campanie de popularizare a defibrilatoarelor, aparate pe care instituţia doreşte să le amplaseze în spaţiile aglomerate.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea: Petiţia on-line pentru reînfiinţarea unei ambulanţe la Sulina, inoportună Petiţia lansată pe o reţea de socializare pentru reînfiinţarea la Sulina a unui punct al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Tulcea nu este considerată un demers oportun de către conducerea instituţiei publice.
Ialomiţa: Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Ambulanţa au semnat contractele de finanţare cu Casa de Asigurări Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Ialomiţa a reuşit să convingă ultimii doi furnizori de servicii medicale din judeţ, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Slobozia şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) Ialomiţa, să semneze contractele de finanţare a serviciilor medicale, după...
Gorj: CJAS a primit 16,4 milioane lei în urma rectificării bugetare Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a primit, în urma rectificării bugetare, 16,4 milioane lei, cei mai mulţi bani fiind necesari pentru decontarea reţetelor gratuite şi compensate acordate de farmaciile din judeţ.