Cele mai citite
 


Tulcea: Spitalul din Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina vor funcţiona şi în această lună
miercuri, 6 aprilie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalul orăşenesc Babadag şi Centrul de sănătate din Sulina vor funcţiona şi în această lună, deşi cele două unităţi spitaliceşti din judeţul Tulcea ar fi trebuit să se transforme începând cu data de 1 aprilie în cămine pentru bătrâni, conform deciziei Ministerului Sănătăţii.
Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS), Anişoara Radu, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că cele două unităţi cu paturi nu au solicitat finanţare pentru transformarea spitalelor în centre pentru bătrâni, deoarece au rezerve financiare care pot asigura funcţionarea instituţiilor timp de o lună, maximum două.
'În cazul Spitalului orăşenesc Babadag am înţeles că au fost nişte neînţelegeri cu privire la instituţia care primeşte cererea de finanţare pentru transformare în centru de bătrâni. În ceea ce priveşte Centrul de sănătate din Sulina, vom avea o nouă întâlnire cu directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea pentru a vedea în ce măsură putem transforma centrul din Sulina în secţie externă a SJU. Pentru acest lucru avem nevoie de asigurări din partea Primăriei că va contribui cu fonduri pentru susţinerea activităţii acestei secţii. În nici un caz la Sulina nu vom renunţa la înfiinţarea unui centru de permanenţă', a menţionat Radu Anişoara.
Ea a mai spus că şi Centrul de sănătate din Sulina deţine rezerve bugetare pentru a mai funcţiona timp de o lună.
'Bolnavii din Babadag şi Sulina au fost deja transferaţi la SJU Tulcea, din informaţiile pe care le am, pentru că rezervele financiare sunt doar pentru plata angajaţilor, nu şi pentru a se putea suporta cheltuielile necesitate de medicaţie şi celelalte servicii pentru asiguraţi', a declarat directorul CJAS Tulcea.
În judeţul Tulcea există spitale în oraşele Măcin, Babadag şi în municipiul Tulcea, precum şi un centru de sănătate la Sulina. Încă de la începutul anului, autorităţile locale şi managerii unităţilor spitaliceşti s-au întâlnit cu autorităţile judeţene pentru a găsi soluţii de diminuare a cheltuielilor din domeniul sanitar. Propunerile înaintate autorităţilor naţionale nu au fost acceptate, astfel că de la 1 aprilie spitalele din Babadag şi Sulina nu mai beneficiază de finanţare. AGERPRES/(A-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Secţie externă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, la Babadag Autorităţile tulcene încearcă să transforme dispensarul TBC al Spitalului orăşenesc Babadag într-o unitate externă a Spitalul Judeţean de Urgenţă din municipiul Tulcea.
Tulcea: Închiderea spitalelor din Babadag şi Măcin, o soluţie pentru lipsa medicilor din SJU Desfiinţarea celor două unităţi medicale din oraşele Babadag şi Sulina care a presupus preluarea de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a personalului medical rezolvă problemele legate de lipsa medicilor din cea mai mare unitate spitalicească de pe raza judeţului Tulcea, potrivit directorului SJU Ion...
Directorul SJU Tulcea, Iosif Roşca: Este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere medicamente Filiala teritorială a Sanitas ameninţă că va da în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea, dacă nu se acordă toate drepturile salariaţilor, inclusiv tichetele de masă, iar conducerea unităţii susţine că în condiţiile financiare actuale este o utopie ca bolnavii să nu-şi cumpere singuri...
Tulcea: Conducerea Spitalului Judeţean doreşte să atragă fonduri de peste 20 de milioane de euro Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea intenţionează să atragă finanţări de 20 de milioane de euro prin instrumentul financiar Investiţii Teritorial Integrate (ITI)-Delta Dunării.
Tulcea: Consiliul Judeţean va găsi soluţii financiare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea va găsi soluţii financiare pentru susţinerea activităţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu, preşedintele instituţiei, Horia Teodorescu, declinând astfel oferta Primăriei Tulcei de a sprijini autoritatea judeţeană prin preluarea unei entităţi din subordinea...
Bacău: CJ a adresat o "plângere prealabilă" Ministerului Sănătăţii privind reducerea numărului de paturi în spitalele judeţului Consiliul Judeţean (CJ) Bacău, sub semnătura preşedintelui instituţiei, social-democratul Dragoş Benea, a adresat joi o "plângere prealabilă" către Ministerul Sănătăţii prin care reclamă că, în baza unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial la finele lunii martie, au fost reduse cu 102 paturi...