Cele mai citite
 


Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1
vineri, 3 iulie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Bucureşti, 3 iul /Agerpres/ - Trei cazuri noi de infectare cu virusul gripal A/H1N1 au fost depistate de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile

Este vorba despre un bărbat din Bucureşti, în vârstă de 27 ani, care a venit din Mexic, şi despre o tânără de 22 de ani din Galaţi şi un bărbat în vârstă de 25 de ani din Braşov, sosiţi din Marea Britanie.

Medicii declară că, pentru prima oară de la apariţia îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 în România, se confruntă cu un caz mai complicat, pacienta din Galaţi suferind şi de pneumonie. Din acest motiv, s-a luat decizia ca aceasta să fie transferată la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, unde primeşte tratament adecvat.

Bărbatul de 27 de ani este internat tot în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, iar cel de 25 de ani în Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov, ambii cu forme uşoare ale infecţiei.

Autorităţile sanitare au demarat investigaţia epidemiologică pentru depistarea tuturor contacţilor. Astfel, numărul cazurilor de gripă A/H1N1 din România se ridică la 41.

În acest context, Ministerul Sănătăţii solicită companiilor aeriene să acorde tot sprijinul autorităţilor sanitare, pentru depistarea, într-un timp cât mai scurt, a contacţilor persoanelor infectate cu virusul A/H1N1.

De asemenea, Ministerul Sănătăţii reaminteşte cetăţenilor, în special celor care călătoresc în ţările afectate, să respecte recomandările făcute de medici în ceea ce priveşte igiena personală. AGERPRES/ (Cornelia Stanciu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Israel: doi bolnavi au decedat de gripă porcină Tel Aviv, 17 aug /Agerpres/ - Doi bolnavi care au contactat gripă porcină au murit luni în Israel, ridicând la nouă numărul de persoane decedate după ce au fost contaminate de virusul A (H1N1), a anunţat Ministerul Sănătăţii.
OMS ia în calcul închiderea şcolilor pentru a combate epidemia de gripă porcină Geneva, 21 iul /Agerpres/ - Închiderea şcolilor se numără printre măsurile ce ar putea fi întreprinse de autorităţi pentru încetinirea răspândirii epidemiei de gripă porcină, care a ucis deja 700 de persoane în întreaga lume, a declarat marţi un purtător de cuvânt al OMS, citat de France Presse.
Marea Britanie: vaccinarea în masă împotriva gripei porcine este extrem de riscantă /The Times/ Londra, 22 iul /Agerpres/ - Marea Britanie se pregăteşte pentru un program de vaccinare în masă, care, deşi dispune de suficient vaccin pentru întreaga populaţie, începând cu staff-ul medical, se va dovedi o „nebunie” dat fiind că vaccinul împotriva gripei porcine nu a fost încă suficient...
MSP poate aloca fonduri Institutului "Cantacuzino" şi în caz de pandemii Bucureşti, 3 iul /Agerpres/- În caz de calamităţi, dezastre, epidemii şi pandemii Ministerul Sănătăţii (MSP) poate aloca Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie ''Cantacuzino'' fonduri în vederea stabilirii diagnosticului etiologic, precum şi pentru producerea...
Pacienţii englezi au fost externaţi Iaşi, 3 iul /Agerpres/ - Cei opt elevi voluntari din Marea Britanie, internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase după ce s-a constatat că au virusul gripei noi A/H1N1, au fost externaţi vineri, după cum a arătat dr. Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.
Caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1, la Iaşi Bucureşti, 2 iul /Agerpres/ - Un nou caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 a fost depistat la Iaşi de reţeaua de supraveghere a bolilor transmisibile, ridicând la 36 numărul cazurilor în România.